Home » Britt du Pree vinner og taper den siste internasjonale turneringen i Norge | Nyheter fra Houtens

by Roald Amundsen

Fra 23. til 27. november 2021 ble J5 tennisturneringen til Det internasjonale tennisforbundet (ITF) for juniorer opp til 18 år arrangert i Stavanger Norge. På grunn av hennes gode resultater under J4 i Heiveld Belgia og J5 i Haag og J4 i Emmeloord, kvalifiserte 14 år gamle Britt du Pree fra TPV De Doordraaiers seg til hovedturneringen hvor hun ble nummer 6.

Britt startet turneringen med godt humør. Etter å ha slått en norsk rival 6-0 og 6-0 i 1. runde, en engelskmann 6-0 og 6-2 i andre runde og en ukrainer 6-3 og 6-3, kom de til semifinale. I semifinalen måtte Britt konkurrere mot en nordmann, som hadde slått seed nr.2 tidligere i turneringen. Til tross for uhemmet spill fra den lokale norske favoritten, hvis suksess også hadde blitt notert av lokale medier, klarte Britt å vinne 6-3 6-3 for å komme til finalen. I finalen måtte Britt kjempe mot den danske spilleren på førsteplass, som med sin 445. plass på den internasjonale juniorrankingen lå over 800 plasser over Britt. Til tross for forskjellen i rangering ble dansken beseiret 6-3 6-3 og den første seieren i en internasjonal turnering var et faktum.

Finalen ble også nådd i double med en og annen nederlandsk partner Lena Beckx. Etter å ha tapt dobbeltfinaler på J4 Emmeloord og J5 Haag, en ny sjanse til å vinne en internasjonal dobbelttittel. Ville tre ganger være en sjarm? Dessverre, til tross for to settpunkter, ble doublefinalen tapt for den toppseedede danskeren 3-6 5-7. Et resultat som ville vært signert på forhånd, men skuffende på grunn av de to tapte settpunktene.

Imidlertid en meget god turnering fra Britt og et hopp på 395 plasser på internasjonal ranking til 866. Til slutt endte første internasjonale år med en god 874. plass og han går med godt humør inn i året 2022.