Home » gjenopplev avslutningsseremonien til Beijing-lekene, hvor franskmennene vant 14 medaljer

by Edvard Munch
hva du trenger å vite

Flammen slukker i den kinesiske hovedstaden, etter mer enn to uker med prøvelser. Avslutningsseremonien for vinter-OL begynner klokken 13.00 (Paris-tid) på nasjonalstadion i Beijing, etter femten dager under regimet med en veldig streng helseboble. Arrangementet, som alle disse spillene kan følges på antennene til France Télévisions, på France 2, franceinfo.fr og france.tv. Dette livet er over.

Et høydepunkt for idrettsutøvere. På Beijing nasjonalstadion,Flaggparaden vil bli fulgt av idrettsutøvernes parade, etter inngangen til funksjonærene og nasjonalsangen til vertslandet. Et høydepunkt for idrettsutøvere, noen av dem ikke hadde kunne ikke delta på åpningsseremonien på grunn av for stor avstand mellom Beijing og visse konkurransesteder.

Fjorten franske medaljer. Frankrike vant 14 medaljer ved vinter-OL i Beijing: fem gull, syv sølv og to bronse. Første tricolor kroning i Beijing, lSkiskytteren Quentin Fillon Maillet kommer tilbake fra Kina med fem medaljer, inkludert to gull, samlet i seks løp. «Den første jeg overrasket var meg selv»fortalte atleten til Franceinfo søndag. Fire år etter Pyeongchangs skuffelse og sølvmedalje, vant Papadakis-Cizeron-paret endelig OL-gull i isdans.

Seks verdensrekorder i løpet av fjorten dager. I kunstløp tilbød franske Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron to verdensrekorder i Beijing: 90,83 poeng i det korte programmet og 226,98 i totalscore. Svensk skøyteløper Nils van der Poel slo sin egen verdensrekord med mer enn to sekunder, med 12’30″74 over 10.000m.

Norge leder medaljestillingen. For niende gang i historien (og tredje på rad) toppet Norge medaljerangeringen, med 16 gull, 8 sølv og 13 bronse. Det er 37 medaljer, mot 27 for Tyskland.