Home » usinkelig slår de blå Danmark ned og får se semifinalen

usinkelig slår de blå Danmark ned og får se semifinalen

by Edvard Munch

Denne euroen er total galskap. Allerede dagen før hadde Sverige snappet klasserommet mot Norge etter et blendende scenario. Og denne onsdagen fulgte Frankrike etter på bekostning av imponerende dansker i 50 minutter, selv uten deres to beste spillere Mikkel Hansen og Mathias Gidsel, før de slo av lyset ti minutter for tidlig (30-29). Fredag ​​møtes de to derfor i en mirakelsemifinale.

Starten på kampen kunne ikke vært dårligere, med danskene som i det stille kunne få selvtillit mot et blått forsvar med fraværende abonnenter. Med en Vincent Gérard som skulle leve 20 minutter i helvete, uten noen stopp før han ga plass til en litt mer suksessfull Wesley Pardin. At han kolliderte med den siste motstanderbastionen, Kevin Möller, i ånden. Etter seks minutter og med 5-1 fra skandinaven måtte Erick Mathé be om en første time-out. Som vekket troppene sine i forsvar, men egentlig ikke i angrep. Uten å skyte, uten flyt, var de franske offensivene som våte fyrverkere mens overfor, med ofte frekk suksess, duoen Jacob Holm-Niclas Kirkelokke koste seg (6 mål hver i første omgang). Så mye at ved pause hang fremtiden til de olympiske mesterne i dette EM i en tynn tråd (12-17).

En tråd som fortsatt var frynsete frem til 50-talletmeg minutt. Med Ludovic Fábregas utvist levde Vincent Gérard fortsatt et mareritt og Danmark var på vei mot en komfortabel seier (22-27). Men til tross for en svært ugunstig skjebne, hadde de blå én fortjeneste: de slapp ikke taket. Ved å gjøre endringer, endte den skandinaviske treneren opp med å desorientere sitt eget lag som plutselig begynte å miste baller og misse skudd mot en Gérard som var i stand til å gjøre de to stoppene han trengte, selv i motvind. Og litt etter litt satte 4-0 franskmennene tilbake i kampen (26-27, 57meg). Dika Mem kledde seg ut som en helt i andre omgang med 7 mål slik at laget hans tok ledelsen for første gang i kampen med 1’30» igjen (30-29). Og det siste fordi Danmark bakfra sendte en pasning til tribunen som må ha fått hele Island til å gråte, klassifisert etter 57 minutter eller nesten en sprø kamp, ​​på grunn av manglende suksess. Men ved buzzeren opprettholdt Blues sin usannsynlige suksess (30-29), førsteplassen og rangeringen.