Home » de elleve minuttene som beseglet nederlaget til Les Bleues i finalen i håndball-VM

by Russell Crowe

To diametralt motsatte ansikter. Og elleve minutter som var nok til å endre alt. Etter i stor grad å ha ledet fiendtlighetene i første omgang (+4, 16-12 ved pause) av finalen i håndball-VM, søndag 19. desember, kollapset det franske kvinnelaget i håndball i den andre. Det var fremfor alt elleve minutter med mareritt, mellom 41 og 52, som til slutt beseglet skjebnen hans. Elleve minutter uten å score mål.

Det er 19 minutter igjen og det franske laget, som startet den andre halvtimen dårlig, taper med to mål (20-22). Ballen som ble slynget inn i ansiktet til Cléopâtre Darleux (42.) oppsummerer starten på andre halvdel av Les Bleues perfekt: kaotisk.

De kan ikke lenger tvinge det norske forsvaret til å blokkere og de mangler flyt i de offensive fasene. Fremfor alt møter de blå keeperen Silje Solberg, i brann (12/24, 50 % totalt reddet skudd). Dette er hva som skjer i 45 i et skudd av Grace Zaadi, senere på 46. da hun avviste et skudd fra Lucia Granary. Den norske keeperen skinner igjen minuttet senere, med en dobbelredning denne gangen, i et skudd fra ni meter av Laura Flippes, så i et nytt restitusjonsforsøk av Pauletta Foppa.

På sin side er ikke muren og forsvaret til Azul der lenger. Laura Glauser, men forfatter av en utmerket første halvdel med seks parader, avleder ikke lenger noen skudd (6/27 totalt, 22 % redning). hun hadde tillatt for å hindre nordmenn i å komme tilbake på resultattavla i første omgang. Fremfor alt hadde det sådd tvil om motstanderens angrep. Det er alt det blå forsvaret som mangler soliditet. foran klFor mye plass, nordmennene finner intervallene og utnytter det til å utvide avstanden ytterligere.

Ti minutter senere (51.) var Olivier Krumbholz» menn, fortsatt uavklart, under med seks mål (20-26). Det var Laura Flippes som ved en skranke (52.), satte en stopper for den franske mangelen og utløste Bleues-angrepet ved å registrere en upåklagelig lobb (21-26). Men gapet er gjort, tillit har skiftet side, dynamikken også.

«Vi er veldig skuffet over å ha tapt, å ha spilt veldig dårlig i andre omgang og å ha fått en bred scoring. Vi spilte veldig bra de første 20 minuttene, men vi måtte gå i garderoben med to eller tre til”. mål.

Olivier Krumholz

til mikrofonen til BeIN Sports

Helt på flukt scoret Les Bleues sitt 22. og siste mål i kampen et minutt før sluttsignalet. Ikke engang gidder å feire eller ta et smil. For det franske laget vil ha manglet 31 minutter på å klatre til toppen av seierspallen og oppnå dobbelen etter OL-tittelen i sommer.