Home » Althéa Laurin lar Frankrike overgå gulltaket, en stor suksess for Marathon for All… Følg konkurransekvelden med oss

by Edvard Munch

Dette livet er allerede over

Det er det, Atlantas rekord er slått! Etter den 15. gullmedaljen, vunnet av volleyballspillerne lørdag 10. august, ble dentaekwondo-mester Althéa Laurintilbød en 16. tittel til den franske delegasjonen, som derfor oppnådde bedre resultater enn i 1996. Totalt har de blå 62 medaljer, etter basketballfinalen som Frankrike tapte mot USA.

Fransk friidrett redder ære. Endelig! Takket være et fantastisk løp vant Cyréna Samba-Mayela en vakker sølvmedalje på 100 meter hekk, kun ett hundredels sekund bak gullet, vunnet av amerikaneren Masai Russell. Det er den første og eneste medaljen i fransk friidrett. Faktisk, på 800 meter, oppnådde Gabriel Tual bare sjetteplassen, i et spesielt raskt løp. Herrenes 4×400 stafett så drømmene sine knust på grunn av et fall, mens kvinnene logisk nok endte på femte plassering.

De franske volleyballspillerne forblir på Olympus-taket, de franske håndballspillerne på sølvet. Som for tre år siden i Tokyo, Det franske laget vant turneringen, denne gangen mot Polen. Earvin Ngapeths band vant tre sett til null i finalen, uten å skjelve. Beseiret i finalen av Norge (29-21), trøstet håndballspillerne seg med sølvmedalje, tre år etter tittelen.

Léon Marchand og Pauline Ferrand-Prévot utnevnte flaggbærerne for avslutningsseremonien. Svømmeren, en stjerne i lekene med fem medaljer, fire av dem gull, og syklisten, som triumferte i terrengsykling, vil lede den franske delegasjonen. Søndag kveld på Stade de France, ifølge sportsledelsen til Radio France, som bekrefter avisens opplysninger. Teamet.