Norge beholder tittelen

by Edvard Munch

Publisert 20. november 2022

Oppdatert 20. november 2022

Norge er fortsatt det ledende landet innen håndball for kvinner i Europa! Thorir Hergeissons spillere vant sin niende kontinentale tittel denne søndagen på slutten av en finale mot et Danmark som lenge ikke ønsket å smile til dem. Faktisk, etter at Louise Burgaard åpnet scoringen (6 mål på 9 skudd), var det danskene som tok kontroll over kampen, og påførte motstanderne 7-2 på tolv minutter for å danne en femlengs pute.

Nordmennene kunne imidlertid svare med et utbrudd av stolthet ledet av Nora Mørk (8 mål på 9 skudd), noe som tillot dem å redusere gapet til to enheter med sju minutter igjen før de returnerte til garderoben. Det danske laget gjorde imidlertid et siste dytt før de returnerte til garderoben for å presse Norge fire lengder tilbake før uunngåelige Nora Mørk tettet igjen like før ringeklokken. Starten av andre akt så de to lagene som kjempet slag for slag. Marginen svingte så mellom to og tre mål i ti minutter.

Fantastiske Norge!

Det var i det øyeblikket Rikke Iversen (2 mål på 2 skudd) og deretter Sarah Iversen (1 mål på 3 skudd) scoret i rask rekkefølge for å bringe Danmark fire steg foran. For å måtte reagere strammet nordmennene til i forsvaret med Silje Solberg (9 stopp med 33 % effektivitet) som ble en skikkelig mur. Faktisk, i løpet av de siste 17 minuttene av denne finalen, slapp de bare inn tre mål og lot angrepet deres ha ekstra ammunisjon. En første 4-0-ledelse gjorde at Norge kunne komme tilbake til likestilling i begynnelsen av de siste ti minuttene.

Det var en serie på tre mål scoret på rad av turneringens beste spiller, Henny Reistad (3 mål på 8 skudd) og Stine Oftedal (3 mål på 6 skudd), som beseglet denne kampens skjebne, Mie Hojlund (2 mål). på 5 skudd). skudd) redde ære i siste handling. Norge vant med to lengder (25-27) og etablerte seg nok en gang på den kontinentale tronen. En suksess som nå åpner dørene til kvinneturneringen ved OL i Paris 2024 I tillegg til Montenegro i 2012 og Les Bleues i 2018, har nordmennene vunnet syv av de ni siste utgavene av EM for kvinner.