Home » Solberg hentet inn dem, de blå ga opp

Solberg hentet inn dem, de blå ga opp

by Edvard Munch

De keiserlige Solberg og Reistad beseiret et fransk lag som vil ha kollapset i andre omgang… finn topper og flopper i håndball-VM-finalen i 2021.

Solberg ble til en vegg
Dratt som lagvenninnene av den blå bølgen i første omgang (pause), kom Silje Solberg forvandlet tilbake etter pause. Den norske målvakten, regnet som en av de beste i verden, levde deretter opp til statusen sin ved å forstyrre de blå ved å avslutte med 50 % redninger (12/24). Enten det var fra skarpt hold mot flankene Chloé Valentini eller Lucie Granier, eller med et hardt slag fra Grace Zaadi, knuste nordmannen håpet om en enestående dobling for det franske laget, og kom inn i hodet på motstanderne. Som et symbol bommet Allison Pineau, en ekspert på feltet, et 7-meterskast i andre omgang (57meg), etter å ha konvertert dem alle til premiere (4/4)…

Henny Reidstad lød bråket
Målet hans på gongen i første omgang varsla omsider Noreg si framtidsbølge. Mens europamesterne ble overveldet den første halvtimen, senket den allsidige midtstopperen sin til -4 før han ga energi til troppene sine etter at de kom tilbake fra garderoben. Som hennes to mål i rask rekkefølge, hvor hun tok seg av alt (32meg33meg), Reistad brøt gjennom den trefargede forsvarsbolten som fortsatt er så godt etablert til nå. Nok en dobbel på ett minutt (36meg37meg) lot Norge komme tilbake til fronten for godt. Hun endte som kampens toppscorer med seks mål.

Henny Reistad endte som kampens fremste målscorer med seks poeng. PAU BARRENA / AFP

Et ungt trefarget løfte
Disse tre spanske ukene kan forbli som en grunnleggende handling for den fremtidige generasjonen tricolor håndball for kvinner. Ikke nødvendigvis favoritter til tross for deres status som olympiske mestere, hedret Les Bleues denne statusen med en forynget tropp. Og den nye generasjonen, overvåket av den nye kapteinen Coralie Lassource og ledet av senteret Pauletta Foppa eller Méline Nocandy og Alicia Toublanc, bør la Frankrike holde seg på det høyeste nivået, selv om mangel på erfaring kan spille inn i deres ulempe denne søndagen. . «Det er en god lærdom for de unge spillerne, de vil komme sterkere tilbake.“, lovet Olivier Krumbholz ved mikrofonen til bensport «selvfølgelig kommer vi tilbake«, engasjerte den erfarne Allison Pineau, med øynene festet på de neste fristene, inkludert Paris 2024 …

FEIL

bipolar tristhet
«det var to perioder», vil ganske enkelt oppsummere Olivier Krumbholz. En nådeløs observasjon angående smellen som ble påført i andre omgang (6-17). Les Bleues var imidlertid perfekt tilbake i kampen sin, euforisk en stund (16-12) hvor de drømte om denne enestående doble JO-verdenen. Slutten av første omgang, med to mål sluppet inn i rask rekkefølge, vil etterlate beklagelser om momentumet de fremtidige verdensmesterne har funnet. «Jeg fikk ikke inntrykk av at jentene var ute av kampen, vi startet pausen med å slippe inn mål og da var dynamikken og kvaliteten på kampene på deres side,» bemerket Krumbholz. Men det har aldri vært noe opprør for Les Bleues, for ofte slått av Solberg (se ovenfor). Resultatet ble en marerittaktig andre omgang med seks små mål og nesten ti uendelige minutter uten scoring… utilgivelig på dette stadiet av konkurransen.

De blå gardistene overveldet etter pause
Denne tosidige kampen gjenspeiles på alle områder av spillet, og spesielt for keeperne. Mens Solberg kom forvandlet tilbake etter pause, led franske dører Laura Glauser og Cléopâtre Darleux, forlatt av forsvaret, hjelpeløst mot de skandinaviske bølgene i andre omgang. Den første av de nevnte, meget fremragende i første omgang (12/5), sank i garderoben (27/6 i finalen). Erstatteren hans, som ble kastet inn i stormen, var hjelpeløs i de to første treffene han fikk før han på en eller annen måte reiste seg, spesielt signerte han en stopp… med hodet, før han parerte motstanderforsøk så godt han kunne (5/12).

Norge, en skikkelig favorittmani
I ettertid kan de blå anse seg heldige som har unngått å krysse inn i Norge i Tokyo. Eliminert av Russland, finalister mot Frankrike, tok skandinavene sterk hevn på Blues, som hadde fratatt dem verdenstittelen i 2017. Og siden den gang har ikke nordmennene tapt igjen mot Olivier Krumbholz sitt band, og kulminerte med at de to finalene vant en års mellomrom (Euro 2020 og deretter VM 2021). Norge regnes jevnlig som den beste nasjonen i håndball for kvinner, og gjenvinner sin verdenskrone som er forlatt siden 2015 og vil fortsatt forventes ved neste EM, men også og fremfor alt ved verdensmesterskapet i 2023… på hjemmebane.