Home » Sveits klarer å delta i konkurransen – rts.ch

Sveits klarer å delta i konkurransen – rts.ch

by Edvard Munch

Det sveitsiske laget gikk seirende inn i verdenscuppen. I Dunedin ristet Inka Grings-spillerne så vidt mot Filippinene og vant 2-0.

FØRST. Inka Grings oppnår endelig sin første suksess med å lede det sveitsiske laget. Etter fem uavgjorte og ett tap i forberedelsene, åpnet den tyske treneren skranken i beste øyeblikk. Han vil utvilsomt angre på at noen flere mål ikke satte toppen av denne seieren da laget hans dominerte et overveldet Filippinene.

Ramona Bachmann feirer åpningen av scoringen mot Filippinene. [KEYSTONE – Michael Buholzer]

PRESS. Denne seieren er mer enn velkommen da denne kampen virket som en felle mot et lag kjent for å være mye svakere. Sveitserne vil nå kunne spille med mye mindre press og vil prøve å så tvil om nordmennene, som ble beseiret av New Zealand i den første kampen i denne gruppe A og som derfor ikke vil ha noen feilmargin mot Sveits på Tirsdag. Hamilton (kl. 10.00/RTS 2).

HJELP FRA VAREN. Etter en beskjeden og lite overbevisende start, inkludert et filippinsk mål som ble avvist etter at VAR ble konsultert for offside, fikk Sveits fart. Hun manglet imidlertid singularitet i de siste bevegelsene, slik som Ana María Crnogrocevic, som kastet bort en gylden mulighet til å åpne scoringen i det 37. minutt. Sveitseren, i trøbbel på slutten, fikk til slutt litt hjelp fra VAR, med en Ganske generøs straffe rett før pause. Ramona Bachmann gikk ikke glipp av muligheten til å score sitt 4. mål i verdenscupen og sitt 58. med nasjonaltrøya.

Seraina Piubel (sentrum) satte inn 2-0 for sveitserne. [KEYSTONE - Michael Buholzer]
Seraina Piubel (sentrum) satte inn 2-0 for sveitserne. [KEYSTONE – Michael Buholzer]

LIV PIUBEL. 23-åringen fra Zürich spilte en utmerket første kamp i en storturnering. I alle de gode spillene sørget hun for bevegelse, løsninger og ble logisk nok belønnet med et foreløpig mål i det 64. minutt, etter at Crnogorcevic og Coumba Sow ikke klarte å score.

FILIPPINSK ATMOSFÆRE. Publikum var ikke så stort som forventet, men de 13 711 menneskene som var tilstede i Dunedins overbygde lokale, med mer enn dobbel kapasitet, skapte god stemning og fikk den antipodeanske katedralen til å resonere. De filippinske fansen, i de aller fleste, bar laget sitt gjennom hele kampen, brølende ved den minste restitusjon og den minste ball som nådde motstanderens felt.