Home » Basketballspillerne «VEF Rīga» Treviso starter den nye sesongen av FIBA ​​Champions League

Basketballspillerne «VEF Rīga» Treviso starter den nye sesongen av FIBA ​​Champions League

by Russell Crowe

Det latviske mesterskapet «VEF Rīga» vil besøke den italienske klubben Treviso «NutriBullet» i dag i den første kampen i det internasjonale basketballforbundet (FIBA) Champions League-sesongen.

Kampen starter klokken 21.30 og sendes direkte på TV3 Sport Open HD.

Begge lag spiller i gruppe D, hvor AEK Athen og Sombathely Falco Vulcano også skal konkurrere. Riganerne var allerede garantert en plass i hovedturneringen, men Treviso-klubben meldte seg på etter å ha slått London Lions, Aarhus Bakken Bears og Minsk Cmoki.

Treviso-laget ble grunnlagt i 2012 og vil spille i den italienske Premier League for tredje sesong på rad. Forrige sesong, under ledelse av Mascilliano Meneti, ble laget nummer seks i den ordinære turneringen, men sluttspillet ble stoppet i første runde.

«VEF Rīga» holdt sesongens første offisielle kamp på fredag, og slo Tallinns «Kalev» / «Cramo» med resultatet 86:84. Basketballspillere fra Treviso slo Tortona og Venezia i begynnelsen av sesong A. Før det beseiret motstanderne lag fra Napoli og Brescia to ganger i «VEF Rīga» Super Cup, men tapte for den berømte Milan-klubben i kvartfinalen.

I starten av sesongen var lederne for Treviso-laget Tom Dims, Lithuanian, Devein Russell og Henry Sims.

I den ordinære turneringen vil 32 lag deles inn i åtte undergrupper på fire enheter hver. Undergruppevinnerne vil umiddelbart sikre seg en plass i den første runden av sluttspillet, hvor de får selskap av åtte flere enheter, som skal avgjøres i play-in-serien mellom andre- og tredjeplassen i gruppen.

Vinnerne av play-in-turneringen, den åttende finalen og kvartfinalen skal etter planen avgjøres i en serie på opptil to seire. Lag som når kvartfinalen går inn i Final Four, hvor de skal konkurrere om en premiepott på én million euro.

«VEF Rīga»-laget, som skal delta i denne konkurransen for tredje sesong, nådde den andre fasen av hovedturneringen i FIBA ​​Champions League forrige sesong.

Denne sesongen inkluderer laget ledet av Jānis Gailītis for FIBA ​​Champions League Artis Ate, Raivo Butirins, Ron Curry, Ilya Gromov, Maris Gulbis, Reison Hemond, Emil Krumins, Alexander Madsen, Anrijs Miška, Pēteris Pinnis, Džeil

Den spanske klubben «San Pablo» fra Burgos triumferte i finalistturneringen i Nizhny Novgorod i mai, og forsvarte tittelen som ble vunnet i fjor.

I 2020/2021 ble den femte sesongen av turneringen spilt. I de tre første årene ble basketballspillerne Lenovo fra Tenerife, AEK fra Athen og Segafredo Virtus fra Bologna kåret til mestere.

You may also like