Home » i 6ᵉ vil den nye supporttimen gå på bekostning av teknologien

i 6ᵉ vil den nye supporttimen gå på bekostning av teknologien

by Roald Amundsen

Dette er et aspekt som Pap Ndiaye ikke hadde nevnt da han presenterte sine første tiltak for universitetet, onsdag 4. januar. Flaggskipet til den «nye 6min » voulue par le ministre de l’éducation nationale, l’instauración d’une heure de soutien eller d’approfondissement en maths ou en français pour all les élèves entrant au college, vil bli oversatt ved undertrykkelse av en heure de technologie dans l «bruk av tid. Rue de Grenelle gjorde det kjent onsdag 11. januar, med detaljer om gjennomføringen av ministerens kunngjøringer og «pedagogiske anbefalinger» å styrke «grunnleggende kunnskap»spesielt i CM1, CM2 og 6min.

Les også: Artikkelen er reservert for våre abonnenter Skole: skolelærere vil gripe inn i 6. for en times støtte, kunngjør Pap Ndiaye

«Det blir ingen økning i antall kurstimer på 6min », understreket den generelle retningen for skoleutdanning (Dgesco). Den nye ukentlige støttetimen vil inngå i de tjueseks timene med obligatorisk opplæring, i stedet for teknologi. I følge tekster publisert i Offisiell bulletin Torsdag, vil ta form av økter som vil samle studenter fra ulike kurs, delt «i henhold til deres resultater i evalueringene»noen for å konsolidere skjøre prestasjoner, andre for å utdype ferdigheter som allerede er mestret.

De vil organisere seg rundt «viktige ferdigheter» arbeid, for eksempel leseflyt, staving, brøker eller regning. Memoene spesifiserer at disse øktene, overtidsbetaling, «kan gis spesielt av skolelærere», men på grunn av frivillig deltakelse vet ikke departementet hvor mange av dem som faktisk vil gripe inn. Den spesifiserte heller ikke de menneskelige og økonomiske ressursene som ville være nødvendige for anvendelsen av dette tiltaket, supplert med generaliseringen til de 6.min Ledsaget studietid for å hjelpe studentene med å gjøre leksene sine på universitetet: «Lekser gjort»-ordningen, som for tiden påvirker 44 % av unge universitetsstudenter.

Les også: Artikkelen er reservert for våre abonnenter «6ᵉ springboard»-enheten til Amiens-akademiet, en inspirasjonskilde for reformen av Pap Ndiayes universitet

Et «slett»

Metodene for å avskaffe teknologiens tid vil bli gjenstand for spesifikke tekster, men utdanning bør forsvinne som sådan i 6.min i begynnelsen av skoleåret 2023, eller nesten. Visse emner i programmet kan integreres i leksjoner i fysikk og kjemi og liv og geovitenskap, sa Dgesco.

I laugens rekker irriterer denne to-trinns kunngjøringen og voldgiften får folk til å hoppe, selv om det bare er en halv overraskelse. Hypotesen om undertrykkelsen av teknologitimen i 6min den ble formulert i november 2022 av utdanningsdepartementet som en del av diskusjoner om fremtidige reformer. Men det var ikke bekreftet, og heller ikke nevnt igjen etter Pap Ndiayes kunngjøringer 4. januar, ifølge lærernes representanter.

Du har 44,81% av denne artikkelen igjen å lese. Følgende er kun for abonnenter.

You may also like