Home » Polen mot Belgia fredag ​​i VM-kvalifiseringsrunden

Polen mot Belgia fredag ​​i VM-kvalifiseringsrunden

by Russell Crowe

Ordfører i Gdańsk Aleksandra Dulkiewicz: – Jeg er glad for at Gdańsk kan være vertskap for dette møtet.

foto: Grzegorz Mehring / gdansk.pl

Under pressekonferansen tirsdag 14. september diskuterte Nina Patalon, treneren for det polske kvinnelaget i fotball og Dominika Grabowska, den polske lagspilleren, forberedelsene til fredagens kamp og hele turneringen. Gdańsk-president Aleksandra Dulkiewicz deltok også i briefingen før kampen.

– Jeg er glad for at Gdańsk kan være vertskap for dette møtet. Mange fans har allerede hentet billettene sine. Vi krysser fingrene, jeg skal heie på deg av hele mitt hjerte. Men det er også viktig at Gdańsk fortsetter å organisere store og viktige sportsbegivenheter. Det er verdt å huske her at stadionet vårt feirer 10-årsjubileum i år, sa Aleksandra Dulkiewicz, ordfører i Gdańsk.

Nina Patalon, treneren for det polske kvinnefotballlaget: – Byen Gdańsk bød på fantastiske forhold for kampen.

Nina Patalon, trener for det polske kvinnelaget i fotball: – Byen Gdańsk bød på fantastiske forhold for kampen.

foto: Grzegorz Mehring / gdansk.pl


Åpningskamp

Fredagens kamp mellom det polske og belgiske laget blir den første kampen i kvalifiseringsrunden til verdenscupen for kvinner. Belgierne regnes som en av favorittene i gruppe F, så våre spillere står overfor en svært vanskelig oppgave.

– Byen Gdańsk bød på fantastiske forhold for spillet. Det er veldig godt å leke og trene her. For første gang i historien skal vi spille på et så stort stadion. Vi ser frem til dette møtet. Vi er fulle av optimisme – understreket Nina Patalon, treneren for det polske kvinnelaget i fotball.

– Stemningen i laget er veldig god. Kampen mot Belgia blir vanskelig. Men det er bra fordi vi liker utfordringer. Vi håper også at mange fans vil støtte oss denne fredagen, sa Dominika Grabowska, spiller for det polske landslaget.


SE PROTOKOLLEN FOR HELE KONFERANSEN

Tusenvis av fans på tribunen til Amber Arena

Kampen på Gdańsk stadion er en stor feiring av kvinnefotballen. Fotballspillere har aldri spilt i Polen i et anlegg med slik kapasitet, og derfor er høyest mulig assistanse under denne kampen så viktig. Den entusiastiske jubelen fra fansen vil garantert hjelpe spillerne våre å gå seirende ut av denne kampen. Gdańsk ønsker å slå besøksrekorden, derav ideen om handlingen #BijemRekordWGdanskusom får selskap av en rekke idrettslag, idrettsutøvere og politikere. Initiativet er å oppmuntre innbyggerne til å delta på dette idrettsarrangementet, og målet er å få flere tusen mennesker til å delta.

Billetter til møtet er gratis., kan du laste dem ned på nettstedet Lechii Gdansk. Alt du trenger å gjøre for å bli med i #BiemyRekordWGdansku kampanjen er:

 • Ta opp en film eller ta et bilde med slagordet #BijemRekordWGdansku.
 • Nominer 3 organisasjoner, idrettslag, utvalgte personer til å bli med i #BijemRekordWGdansku-kampanjen og merk dem i et Facebook-innlegg.
 • I innholdet i innlegget, sjekk @Polsat Plus Arena Gdańsk og legg inn informasjonen: gratisbilletter til Polen – Belgia-kampen for å laste ned via nettside.
Dominika Grabowska, landslagsspiller: – Stemningen i laget er veldig god. Kampen mot Belgia blir vanskelig. Men det er bra fordi vi liker utfordringer

Dominika Grabowska, landslagsspiller: – Stemningen i laget er veldig god. Kampen mot Belgia blir vanskelig. Men det er bra fordi vi liker utfordringer

foto: Grzegorz Mehring / gdansk.pl

Kvalifisering og verdensmesterskap

VM for kvinner spilles i Australia og New Zealand i 2023. Det polske laget i kvalifiseringen gikk til gruppe F, hvor våre spilleres rivaler vil være: Norge, Belgia, Albania, Kosovo og Armenia.

Gruppens favoritter er belgierne og nordmennene, verdensmestere siden 1995. Ni gruppevinnere og to beste lag fra sluttspillkamper går videre til finalen.

Oversikt over polske kvinner i gruppe F: Polen – Belgia (17.09.2021, Gdańsk), Armenia – Polen (21.09.2021), Polen – Norge (21.10.2021), Polen – Albania (26.10. /2021), Kosovo – Polen (25. november 2021), Belgia – Polen (30. november 2021), Polen – Armenia (7. april 2022), Norge – Polen (12. april 2022), Albania – Polen (09/ 01/2022), Polen – Kosovo (06.09.2022)

Gdańsk-studenter spilte mot landslaget

Den medfølgende begivenheten for Polen – Belgia-kampen var Gdańsk Women’s Soccer Championship, som ble spilt tirsdag 14. september på friidretts- og rugbystadion, Gdańsk-mesterskapet ble arrangert. Jenter i 4-6 og 7-8 klasse deltok i konkurransen.

Turneringen ble spilt som en del av Gdańsk ungdoms-OL, og innviet også barne- og ungdomsidrettskamper i skoleåret 2021/2022. Deltakerne dine vil motta gratisbilletter til kvalifiseringskampen mellom Polen og Belgia.

Endelig klassifisering av barnespill:

 1. Grunnskole 48 Gdańsk – Zaspa
 2. Grunnskole 17 Gdańsk – Wrzeszcz
 3. Grunnskole 81 Gdańsk – Osowa
 4. Grunnskole 82 Gdańsk – Klukowo

Klassifisering av ungdomsskolespill:

 1. Grunnskole nr. 48 Gdańsk – Zaspa
 2. Grunnskole nr. 81 Gdańsk – Osowa
 3. Grunnskole nr. 82 Gdańsk – Klukowo

Arrangørene av fotballturneringen for kvinner var byen Gdańsk og Gdańsk School Shelters and Sports Team.

SE BILDER AV JENTERMESTERSKAPET I GDANSK

komp. AU

You may also like