Home » «VEF Rīga» oppnår den første seieren i FIBA ​​Champions League

«VEF Rīga» oppnår den første seieren i FIBA ​​Champions League

by Russell Crowe

Riga-laget slo Athen-laget hjemme med resultatet 92:76 (27:15, 19:19, 22:22, 24:20).

Med tre nøyaktige langdistanseskudd holdt Jaylene Railie syv poengs ledelse over Vefis tidlig i kampen (15:8), men Artis Ate og Māris Gulbis la til to langdistanseskudd fra hjørnet for å ta 11 poeng. ledende poeng. På slutten av kvarteret vant riganerne til og med 14 poeng, men med to nøyaktige straffekast reduserte gjestene til 12 poeng (15:27).

I begynnelsen av andre kvarter byttet de to lagene presise skudd, men Ron Currys helt frie langdistanseskudd oppnådde den største fordelen så langt +15. Det gjestende laget reduserte til ti poeng i den fjerde, men «Vefianos» avsluttet første omgang med 12 poengs ledelse (46:34).

I begynnelsen av tredje kvartal fungerte ikke angrepet fra «VEF Rīga», men Athen-laget spilte med mer besluttsomhet og rykket nærmere hjemmelaget, og reduserte forskjellen til syv poeng (43:50). Etter en mislykket start på andre omgang gjennomførte riganerne flere angrep og Arta Ates langskudd traff +11 igjen.

Alexander Madsen startet fjerde kvarter med et sterkt skudd ovenfra, etterfulgt av ytterligere to raske angrep med 14 poengs ledelse. «Vefieši» fortsatte å angripe aktivt, og prøvde å score så mange poeng som mulig.

I Rigans-rekkene var Jane Railley den mest produktive, og scoret 25 poeng og returnerte syv assists, men Ron Curry la til 19 poeng og seks assists.

Nick Paps skilte seg ut for Athen-laget med 22 poeng.

Seieren tillot dem å klatre til tredjeplass i den generelle klassifiseringen til gruppe D.

Neste kamp spilles av Riga-laget 15. november, igjen med AEK Athen.

I den vanlige turneringen er 32 lag delt inn i åtte undergrupper på fire enheter hver. Undergruppevinnerne vil umiddelbart sikre seg en plass i den første runden av sluttspillet, hvor de får selskap av åtte flere enheter, som skal bestemmes i «play-in»-serien mellom andre- og tredjeplasslag i gruppe. .

Vinnerne av play-in-turneringen, den åttende finalen og kvartfinalen skal etter planen avgjøres i en serie på opptil to seire. Lag som når kvartfinalen går inn i Final Four, hvor de skal konkurrere om en premiepott på én million euro.

«VEF Rīga»-laget, som skal delta i denne konkurransen for tredje sesong, nådde den andre fasen av hovedturneringen i FIBA ​​Champions League forrige sesong.

Denne sesongen inkluderer laget ledet av Jānis Gailītis for FIBA ​​Champions League Artis Ate, Raivo Butirins, Ron Curry, Ilya Gromov, Maris Gulbis, Reison Hemond, Emil Krumins, Alexander Madsen, Anrijs Miška, Pēteris Pinnis, Džeil

I mai vant den spanske klubben Burgos «San Pablo» i finalistturneringen i Nizhny Novgorod, og forsvarte tittelen som ble vunnet i fjor.

I 2020/2021 ble den femte sesongen av turneringen spilt. I de tre første årene ble basketballspillerne Lenovo fra Tenerife, AEK fra Athen og Segafredo Virtus fra Bologna kåret til mestere.

Andre leser nå

«Jeg måtte lære å ikke være sint på moren min» – psykoterapeut Aina Poiša om forholdet mellom foreldre og voksne barn

«Vi er i krig?» – Britene latterliggjør det særegne juletreet som Norge presenterer.

Et rødt varsel om snø varsles i Riga

You may also like