Home » Julie Dufours (eks-LOSC) første bemerkelsesverdige uttak med Blues som beseiret Norge i Nations League

by Edvard Munch

Etter å ha startet en positiv dynamikk siden begynnelsen av sesongen, fortsatte det franske damelaget med å eliminere Norge (1-2), og bekreftet dermed sin overlegenhet i Nations League-tabellen.

De blå har engasjert seg i Nations League siden verdensmesterskapet ble avsluttet, og fortsetter sin fremmarsj. Vinnere av Portugal (2-0) og Østerrike (0-1), spillerne til det franske damelaget tok definitivt ledelsen i gruppe 2 med en tredje seier på rad mot Norge (1-2). En solid suksess for denne første fasen av konkurransen. Selvsikkert ble gruppen ledet av Hervé Renard først ledet av Julie Dufour, trent ved LOSC treningssenter. Det var innlegget hennes i eget mål av Maren Mjelde som ga laget hennes ledelsen (23′) i første omgang. En flott måte å feire debuten din med Blues på.

> Videosammendraget av møtet er tilgjengelig via denne lenken.

Hvis den tidligere Lille-spilleren viste gode ting og utvilsomt scoret poeng ved å bli kåret til kampens beste spiller, ble ikke kampen lett og den norske utligningen kom i andre omgang takket være en intelligent prestasjon av Marit Bratberg Lund (60′). Et mål som imidlertid presset det franske laget til å forbedre seg, og igjen tok ledelsen på resultattavlen takket være en heading i det lille nettet til den blå kapteinen Wendy Renard (69′). Sistnevnte hadde også muligheten til å øke fordelen, men det lyktes de ikke (1-2). Franskmennene møter sin ettermiddagsrival tirsdag (31/10, kl. 21.00) i andre etappe.

Med 9 poeng samlet på 3 kamper er de mer enn noen gang på toppen av gruppen sin i Nations League. For det andre har Østerrike bare 4 enheter på klokken.