Home » VM for kvinner. Sveits og Norge nøytraliserer hverandre, total suspensjon i gruppe A

by Edvard Munch

⏱️ Slutt på kampen

Norge kontrollerte denne andre omgangen bedre, men løp inn i motstanderens keeper. Solid defensivt hadde også Sveits muligheter og tok et viktig poeng. Alt skal spilles i gruppe A. Norge, sist med ett poeng, kan fortsatt håpe på å kvalifisere seg dersom de slår Filippinene på den tredje dagen.

90’+2

Frykt i det norske området. Crnogorcevic klarer å kvitte seg med merket for å krysse. Terchoun tar ledelsen igjen. Ballen går tilbake til Mauron, som ikke kan lure Mikalsen.

90′

Det blir 4 minutter ekstra tid.

88′

🔃 Lund og Engen går inn i kampen for Norge. Dijonnaise Terchoun kommer inn for Sveits.

87′

Sveits har allerede vendt tilbake til kontringen med Bachmann. Spillet går fra ett mål til et annet, et tegn på at kampen kan endre seg når som helst.

86′

Nordmannens skudd går over toppen. Hun hadde gått opp, men ballen gikk ikke nok ned.

85′

Frispark utenfor midten tatt direkte av Graham Hansen. Det er utsatt. Nytt frispark fra full akse fra tjue meter.

82′

Sow infiltrerer området og skyver ballen til Piubel. Siden ser etter en spiller på den andre stolpen, men spillet mislykkes. Bortkastet mulighet for Sveits.

79′

🔃 Reuteler erstattes av Mauron på sveitsisk side.

77′

Bæret av Graham Hansens gode takling, fortsatte Norge foran på slutten av kampen. En seier ville tillate spillerne som for øyeblikket okkuperer den siste plassen i gruppen å puste.

75′

Dobbel redning fra Thalmann!

Den sveitsiske målvakten avviser et første skudd fra Graham Hansen. Han reiser seg raskt for å ta ballen til corner i et andre norsk forsøk.

73′

🔃 Nye endringer gjort av Hege Riise. Sonstevold og Sævik kommer inn.

72′

Sveits er på høykant. Riesen kjemper for at ballen ikke skal gå ut. Reuteler kommer seg høyt og ser etter en spiller i området. Ballen kommer tilbake til ham. Slå instinktivt. Ballen tok en god bane før den ble tatt av keeper.

69′

Vi tror at kampen kan svinge den ene eller den andre veien med 20 minutter igjen i tilleggstid.

66′

I det han kommer inn i området, piler Graham Hansen ut i rommet midt blant forsvarerne. Hun er restituert. Sveits starter raskt på nytt og er allerede i motstanderens område.

64′

Servert av Sow i full akse, avslutter Bachmann før han eliminerer en forsvarer med en krok ved inngangen til området. Han prøver å skyve ballen rundt stolpen, men skuddet hans går utenfor.

63′

Graham Hansens utbryterinnlegg bak forsvaret ble avvist av Thalmann.

61′

Bachmann klarerer spillet fra høyre. Piubel klarer ikke å kontrollere og mister ballen, men i noen minutter har det gått bedre for Sveits.

58′

Bachmann finner plass til å slå inne i området. Få en corner for å gjenopplive Sveits i denne andre omgangen.

57′

🔃 Caroline Graham Hansen debuterer for Norge. Han feirer sitt 100. valg.

55′

Avgjørende Thalmann

Betis Sevilla-keeperen gjør en fantastisk redning på linjen hennes. Etter en høy ball i området avleder Eikeland mot Haug. Hun tar av igjen.

55′

Avgjørende defensiv intervensjon av Sterli. Etter en dårlig omstart, gjenvinner Manuum ballen i full akse. Det er muligheter på flankene, men midtbanespilleren er den første som stopper i hennes vei rundt forsvarsspilleren.

52′

Nordmennene hadde foten på ballen fra starten av andre omgang. Sveits kan ikke lenger reise.

femti»

Mjeldes hode

I en corner ved nærmeste stolpe kutter den norske kapteinen ballens bane. Det er rett i hanskene til Thalmann.

48′

Ada Hegerberg kommer tilbake på benken

Lyonnais tok hennes plass på benken pakket inn i en dunjakke.

47′

Norge rykker opp igjen. Han tjenestegjorde i høyre kjørefelt, Reiten i midten bak. Haug fortsetter, men er ikke på bena for å angripe med kraft. Ballen blokkeres og går tilbake til Manuum som også mangler styrke.

⏱️ Start på andre omgang

Stéphanie Frappart starter.

⏱️ Det er pause

Første periode balansert mellom de to lagene. Kampen fant hovedsakelig sted i midten av feltet. Sveits var farligst med to sjanser mot Norge, fratatt Ada Hegerberg, skadet under oppvarmingen ifølge hennes forbund.

VM for kvinner. Ada Hegerberg synger sin hymne før hun forlater banen

Fire fem»

Det blir ett minutt ekstra tid.

Fire fem»

God avbøyning fra Crnogorcevic for Bachmann. Pariseren når hele aksen før han flytter en partner til venstre. Den forsvares godt av Bjelde som låser sveitseren.

42′

Mye kamp på midtbanen i noen minutter, men få virkelig offensive faser av spillet.

37′

Sveits hadde en interessant første periode. Teknisk korrekt klarer Inka Grings-spillere å kombinere godt og finne spillere mellom linjene.

33′

Sentralskudd av Riesen som nesten overrasket Mikalsen. Målvakten berører ballen med fingertuppene og den spretter av tverrliggeren før den går ut.

32′

Crnogorcevic ved makten

Perfekt servert i området av Sow slår FC Barcelona-spissen hardt foran mål. Ballen går like over tverrliggeren.

30′

Etter en halvtimes spill er stillingen uavgjort. Norge har sakte styrket seg og dominerer i besittelse, men Sveits er skarpere i offensivene.

Ada Hegerberg Nyheter

Ifølge det norske lagets lege, sitert av hans forbund, ble angriperen skadet mens han løp under oppvarming. Det er overraskende at Ballon d’Or deltok i hymnene før de ble erstattet på spillebanen.

24′

Thalmann dytter på hodet til Haug

Etter et godt trekk til høyre får Haug straffe. Plasser en god header. Den sveitsiske målvakten gjør en refleksredning.

23′

Tempoet er ikke intenst i begynnelsen av spillet. Sveits har hatt den største muligheten så langt.

tjue»

God defensiv intervensjon av Mjelde på gjennomspill. Crnogorcevic gled mellom de to norske forsvarerne.

19′

Norge lager en venstresving. Hansen har plass å krysse. Det klareres, men ballen går tilbake til Haavi som sender et kraftig skudd til kanten av feltet. Ballen er blokkert.

seksten»

Etter et kvarters spill ble debattene balansert på nytt og nordmennene var like i besittelse.

14′

Hege Riises lag rykker raskt mot mål med noen pasninger. Haavi serverer Haug i boksen. Hodet hans mangler kraft.

12′

Norge reagerer og tar corner. Boe Risa ser etter en partner på ytterste stolpe. Ballen skyves tilbake.

10′

Norge kan ikke frigjøre seg fra motstanderens press. Sveitserne satte foten på ballen.

8′

Første mulighet for Sveits

Langt kryss for dyp såing. Midtbanespilleren tar ballen og prøver lykken. Skuddet hans blir avvist og returnerer til Bachmann i området. Pariseren fortsetter. Hun blir imøtegått. Det er varmt foran det norske målet.

5′

Sveits sirkulerer ballen. Bachmann prøver en helakselkombinasjon for å bryte den norske blokken. Hun består ikke.

1′

Hegerberg byttet inn ved avspark

Veldig merkelig scene på Waikato stadion. Tilstede under oppvarmingen og på banen sammen med de andre norske spillerne, returnerte Ada Hegerberg til garderoben og deltok ikke i kampen i starten. Hun ble erstattet av Haug.

⏱️ Så er vi i gang!

Stéphanie Frappart starter kampen i regnet i Hamilton.

Sted for salmer

Spillerne går inn på spillefeltet. Forestående start på Waikato Stadium.

Stéphanie Frapparts første kamp

Akkompagnert av de to franske assistentene Manuela Nicolosi og Élodie Coppola, gjør også dommerpioneren sin verdenscupdebut.

«En kvinne som dømmer mellom menn er ikke lenger en barriere»: Stéphanie Frappart, pioneren

Filippinene overrasker New Zealand

Tidligere på dagen vant det filippinske laget sin første seier i en verdenscupfinale. De vant (1-0) mot New Zealand og kom tilbake til tredjeplass i gruppe A.

Gleden til de filippinske spillerne. | MARTY MELVILLE

En endring for Sveits

På sin side bestemte den sveitsiske treneren, Inka Grings, seg for å dra med nesten det samme laget som slo Filippinene (2-0). Bare én endring til denne startelleveren med ankomsten til Nadine Riesen.

Sterke avgjørelser fra Hege Riise

Den norske treneren bestemte seg for å klare seg uten de to FC Barcelona-spillerne, Ingrid Engen og Caroline Graham Hansen, som startet den første kampen. Julie Blakstad starter også på benken.