Home » 10 steder å besøke i Norge

10 steder å besøke i Norge

by Russell Crowe

Vikingenes hjem heter Norge, et skandinavisk land som inkluderer en frossen tundra, moderne byer og en bred kystlinje. Fra majestetiske fjell og kjente fjorder til spektakulære øyer, Norge er et av de vakreste landene i verden.

Enten det er en fantastisk utsikt over nordlyset eller sommersolen som skinner på en massiv isbre – Norge kan være et stort eventyr når som helst på året. Du kan gå på hvalsafari i Tromsø, se isbjørn og hvalross på Svalbard, eller prøve landets mest populære tur-, sykkel- og skiområder.

Selv om det er lite lys i vinterhalvåret, lever norske byer videre med sin raffinerte stil og energi. Vikinghovedstaden Trondheim avslører landets historie, Bergen er hjemsted for fargerike trehus, og den elegante hovedstaden Oslo er hjemsted for en avslappet livsstil, byparker og sjarmerende restauranter.

Så det er på tide for deg å oppdage selv varmen, vennligheten og den fantastiske naturskjønnheten til Norge, et av de beste stedene å bo. Her er en liste over steder det er verdt å besøke i Norge:

10. Alesundas

Olesund, på vestkysten av Norge, er inngangsporten til de berømte nordvestlige fjordene og fjellene rundt. Ålesund by skylder sitt nåværende utseende til gjenoppbyggingen som fant sted etter brannen som herjet hele byen i 1904. Byen ble gjenoppbygd med steiner og murstein, basert på datidens arkitektoniske stil, som i dag er et godt eksempel på arkitekturen til Jugendstilen (moderne versjon av Nord-Europa eller Art Nouveau). Besøkende kan finne mer informasjon på Jugendstilsenteret (Art Nouveau). Det er også verdt å gå de fire hundre trappetrinnene til utsiktspunktet Fjellstua. På toppen av bakken er det en fantastisk utsikt over Ålesund og øyene rundt.

9. Tromsø

Tromsø, den største byen i Nord-Norge, er kjent for sine mange trehuskonstruksjoner, samt naturens skjønnhet. Mye av byen ligger på øya Tromsøa, hvor besøkende kan besøke ulike museer og spasere gjennom de imponerende bjørkeskogene. En tur til Storsteinen med Fjellheisen-taubanen gir reisende en fantastisk utsikt over de omkringliggende fjordene og fjellene. Arctic Aquarium Polaria og Polar Museum er populære attraksjoner i byen, 350 km nord for polarsirkelen. Tromsø er et av de beste stedene i verden for å se nordlyset.

8. Trondheim

I Trondheim vil alle oppdage noe interessant. Norges tredje største by i vikingtiden ble grunnlagt i 997 og var landets hovedstad, og i middelalderen var den nasjonens religiøse sentrum, noe som gjorde den til en ideell base for å utforske norsk historie. Byen er rik på rester fra fortiden: fra Sverresborg, restaurert i det XII. slott, til Nidara katedral, den nordligste middelalderkatedralen i verden.

7. Jotunheimen nasjonalpark

Jotunheimen (eller «kjempenes hus») er den viktigste nasjonalparken i Norge. Parken strekker seg over flere fjellkjeder, inkludert 29 av Norges høyeste topper, og ligger i hjertet av den sørlige delen av landet. Parken har også Vettisfossen, en 275 meter høy foss i Norge. Fjellhytter og godt merkede stier gir besøkende enkel tilgang til isbreer, fjellklatring og skigåing. Natureventyr er mulig her for besøkende i alle aldre og ferdighetsnivåer.

6. Svalbard

Svalbard er en øygruppe mellom Polhavet, Barentshavet, Grønland og Norskehavet. Øyene har vært i Norge siden 1920-tallet. Bosetningene på Svalbard er de nordligste bebodde stedene på planeten, mye lenger nord enn noen del av Alaska og alle de arktiske øyene i Canada. Den totale faste befolkningen er under 3000, som nesten alle er konsentrert til hovedbygdene Longyearbyen og Barentsburg på Spitsbergen. Besøkende til Svalbard kommer ofte hit for å se arktisk natur når den er mest naturlig og mektig. Øyene har intakte isbreer og steinete fjell, i tillegg til fantastisk dyreliv som isbjørn, hjort, polarrever, hvaler, sel og hvalross.

5. Oslo

Oslo, Norges hovedstad og det mest folkerike landet i landet, er en moderne, levende by med en avslappet atmosfære. Oslo ligger ved bredden av Oslofjorden og utgjør en tredjedel av byen og to tredjedeler av skogene, parkene og grøntområdene, noe som gjør utendørs underholdning som fotturer og sykling ekstremt populært. Oslo er også rikt på kultur: siden 1800-tallet. museer, barer og restauranter i sentrum dannet, opp til Nobels Fredssenter i den gamle jernbanestasjonen. Blant byens 50 museer er Munchmuseet, som stiller ut Ropet og andre kjente verk av kunstneren, samt Folkemuseet, et friluftsmuseum med mer enn 150 historiske bygninger fra hele Norge, inkludert Trekirken.

4. Stavanger

Stavanger ligger på den sørvestlige delen av Norge, og er et av de få stedene i landet med lange sandstrender, noe som gjør det til et ideelt sommerreisemål for de som ønsker å diversifisere sin skandinaviske solbading. Byens havn er et populært stoppested for cruiseskip som utforsker fjordene, og mange av Stavangers attraksjoner ligger nær kysten. Rogaland Kunstmuseum har en storslått utstilling av norsk kunst, Stavanger domkirke regnes som den vakreste middelalderkirken i landet, og bydelen Gamle tar besøkende til 1700-tallets Skandinavia som en tidsmaskin.

3. Lofotenas

Lofoten, en av Norges mest populære attraksjoner, er en øygruppe i den nordlige delen av landet. Skjærgården, som minner om små friluftsfiskefjorder, en røff kystlinje og forrevne topper som reiser seg direkte fra havet, blir ofte beskrevet som en av de mest pittoreske delene av Norge. Selv om øygruppen ligger godt over polarsirkelen, på omtrent samme breddegrad som Grønland, er klimaet her ganske mildt på grunn av sirkulasjonen til Golfstrømmen. Temperaturene stiger til 23 ° C om sommeren, selv om klimaet endres veldig raskt.

2. Bergen

Bergen, Norges nest største by, har vært landets viktigste vestlandshavn siden middelalderen. I dag på 1400-tallet. Strandpromenaden på Bryggen er både en åpen havn og et sted for besøkende å smake på fersk mat på restauranter ved havet. Mens Bergen er en ideell base for å utforske de pittoreske fjordene og naboøyene, er det også mye å se i byen. En kort tur med den populære Bergens-taubanen er en god måte å utforske det som er kjent som porten til fjordene.

1. Vestlige fjorder

De kjente fjordene i Norge finnes over hele landet, de er ikke begrenset til en bestemt region eller lokalitet. De mest kjente fjordene finnes imidlertid på Vestlandet, fra omtrent Stavanger til Molde. Selv om utseendet til de vestlige fjordene er litt annerledes, er de vanligvis ganske smale, omgitt av bratte klipper, høye fjell og utrolig dype. De mest kjente er Geirangerfjord og Nærøyfjord.

Utarbeidet av tauropia.com.

Likte du det? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

10 steder å besøke i Norge

sfgdfg

You may also like