Home » Danmark og Sverige går videre til semifinalene i Euro Cup

Danmark og Sverige går videre til semifinalene i Euro Cup

by Ashley Olsen

Danmark fortsetter sin upåklagelige rekke. Dominerende fra start til mål mot Norge (29-23), Mikkel Hansen og kompani validerte sin billett til semifinalen denne søndagen, på toppen av gruppe II.

I første omgang, godt styrt av Mathias Gidsel i storform (5 mål totalt), fortsatte de framover, og kom til pause med en 7-måls ledelse (18-11). Andre omgang var mindre strålende, men kontrollert, med en enorm Emil Nielsen, som siden starten av turneringen, i burene. Med 15 redninger ble FC Barcelona-keeperen logisk sett kåret til kampens beste spiller.

Tidligere tok Sverige et godt steg mot semifinalen ved å slå Portugal (40-33), som til da hadde like mange poeng. Glenn Solbergs spillere tok ledelsen på slutten av første omgang for å returnere til garderoben med firemålsledelse og beholde kontrollen etter pause.

Kåret til kampens mann med 10 redninger, ble målvakt Tobias Thulin fortsatt angrepet av turneringens toppscorer, Martim Costa, som scoret 11 mål søndag, ett mer enn den svenske venstrevingen Lucas Pellas. Med seks poeng utnyttet Sverige danskenes suksess til å sikre seg kvalifisering til semifinalen, da Norge er utenfor rekkevidde, uansett hva som skjer i den siste kampen.

Slovenia kan ikke lenger kvalifisere seg

Selv om de var redde, gjorde Slovenia alt de kunne for å holde seg på utkikk med seieren mot Nederland (37-34). Uros Zurmans spillere ledet med 8 mål etter 36 minutters spill og fikk et flott comeback fra nederlenderne, som til slutt ble holdt i sjakk med fortsatt to eller tre måls forskjell. Men slovenerne har allerede tapt mot Sverige, og i tilfelle poenglikhet vil dette nederlaget avgjøre mellom dem, så andreplassen er uoppnåelig.