Home » Franskmennene beseirer Sverige og forsvarer tittelen sin i finalen… Gjenopplev semifinalen

by Edvard Munch

En kjempefin avslutning. Det franske kvinnelaget i håndball kvalifiserte seg til finalen i sine olympiske leker torsdag 8. august. Lenge ledet av svenskene på Stade Pierre-Mauroy, rykket bleuene ut i ekstraomganger (31-28) og møter Norge eller Danmark lørdag om gullmedaljen.

Dobbelt i sikte for franskmennene? Olivier Krumbholz sine spillere, kronet olympiske mestere i Tokyo, skal forsvare tittelen på hjemmebane. Ned for første gang i konkurransen ved pause snudde de resultatet rundt seks minutter fra slutten av ordinær tid for til slutt å snu situasjonen, mesterlig, i tilleggstid i Villeneuve-d’Ascq.

Laura Glauser var overalt. Hvis «bleus» trodde på det til slutten, er det i stor grad takket være startmålvakten deres. Forfatter av enorme redninger gjennom hele kampen og godt erstattet av Hatadou Sako, målvakten som drar til Ferencvaros, i Ungarn, er en av de store arkitektene bak seieren.

Ny skuffelse for Sverige. Skandinavene kan definitivt ikke konkurrere med det franske laget, som vant sine siste konfrontasjoner i semifinalene i de siste lekene og verdenscupene. Til tross for denne mørke serien, vil de prøve å trøste seg med en enestående OL-bronse for dem.