Home » RFS vinner Liepāja og vinner den latviske cupen. Utvalgt / Artikkel

RFS vinner Liepāja og vinner den latviske cupen. Utvalgt / Artikkel

by Russell Crowe

Denne gangen utspant den latviske cupen seg uten store intriger og mye på spill, for begge lag har allerede sikret seg deltakelse i europeiske klubbturneringer, så denne gangen er seieren prestisjefylt: den latviske cupen.

Prisutdeling: Latvian Cup returnerer til RFS

«Valmiera FC»-trener Jurģis Kalns uttrykte gleden over å være på Jānis Daliņš Stadium for cupfinalen, men benektet ikke at det ville vært morsommere om Valmiera hadde spilt hjemme i finalen. Kalns understreket før kampen at han kunne forvente overraskelser i dette spillet, men ville gjerne forvente flere overraskelser fra «Liepāja».

Samtale før kamp med Jurģis Kalns

RFS-hovedtrener Viktors Morozs ønsket ikke å avsløre plan A før kampen, men bemerket at laget også har en plan B for å vinne. «Vi vil gjøre alt vi kan for å vinne,» sa Moroz, som sa at de to lagene kjente hverandre godt. Ja, Liepajas lag har vunnet tre ganger i kamper mellom de to lagene nylig, men sistnevntes resultat ble uavgjort.

Intervju før kamp med Victor Moroz

I mellomtiden understreket Neboiša Vigņevičs, FC «Liepāja»-hovedtrener, at det viktigste er resultatet. RFS er et godt lag. Han understreket at begge lag sannsynligvis vil starte kampen forsiktig, og forventer feil fra motstanderne. Treneren uttrykte håp om at «Liepaja»-laget vil være fokusert og disiplinert.

Samtale med Neboišs Vigņevičs

Allerede i det femte spilleminuttet hadde «Liepāja» en stor mulighet til å ta ledelsen, men det første målet ble scoret av RFS-enheten, og etterlot Lukasas Vilelis, som kom fra «Ventspils», i det 14. minutt. «Liepāja» klarte ikke å finne et reelt mål i første omgang.

Vilelas mål

Fjellet glorifiserte Elvis Stugl etter første omgang, og indikerte at fotballspilleren kunne sees i angrep – hans spill spilte en stor rolle i RFS-målet. Etter at resultatet ble avslørt, forble spillet mer monotont, sa han. Kalns uttrykte at hvis «Liepāja» ønsker å bli med den latviske cupen, i andre omgang er det nødvendig å prøve å finne de svake punktene til RFS, noe som er veldig vanskelig denne sesongen. Kalns uttalte at nøkkelspilleren er Mārtiņš Ķigurs og ofte avhenger spillet «Liepāja» av stemningen til denne spilleren. Fjellet spådde at i andre omgang vil tilskuere kunne se flere mål vunnet.

Samtale med Jurģis Kalns etter første omgang

Andre omgang var spent, men ingen av lagene klarte å komme i mål. Dermed, takket være Vilelas eneste mål i denne kampen, vant RFS den prestisjetunge prisen etter et friår.

Elvis Stuglis la ikke skjul på at seieren ikke var enkel, for «Liepāja» angrep mye. Det ble litt lettere da RFS tok ledelsen. Stuglis la ikke skjul på at en slik lagoppstilling kan spilles mot enhver motstander, og det er mulig at denne seieren vil gi ytterligere motivasjon for slutten av Superligasesongen.

Intervju med Elvi Stugli

Moroz berømmet guttene sine og bemerket at alle de involverte spillerne hadde gjort det som var planlagt. RFS visste at «Liepāja» er et godt lag med gode spillere og ingen forventet en enkel kamp. For Moroz er dette det første trofeet i det latviske cuprennet.

Intervju med Moroz etter kampen

Latvian Cup er den eldste turneringen i Latvia, som har funnet sted siden 1936. Så langt har 38 lag vunnet trofeet, men siden gjenopprettingen av Latvias uavhengighet: 12 forskjellige enheter, inkludert FC Ventspils, som har sluttet å eksistere denne sesongen, og FC Jelgava, som har forsvunnet fra tippeligaen. I fjor slo «Liepāja» FC «Ventspils» 1-0 i finalen takket være Dodos mestring.