Home » Den norske skiløperen Kilde vinner verdenscuppen i super G

Den norske skiløperen Kilde vinner verdenscuppen i super G

by Edvard Munch

Den norske skiløperen Aleksander Aamodt Kilde har erobret en liten krystallkule som vinner av Super-G World Cup-kvalifiseringen. 29 år gamle Kilde vant dette nummerets nest siste verdenscupkonkurranse foran sitt eget publikum på Kvitfjell. Med ett løp til på Courchevel/Méribel på programmet er nordmannen ikke lenger å spore på plass.

Kilde tok bronse i super-gi i OL forrige måned. Gullet i Kina gikk til østerrikeren Matthias Mayer, som måtte ta til takke med tredjeplassen i Kvitfjell. Forskjellen med Kilde var bare 0,12 sekunder. Kanadiske James Crawford ble nummer to med 0,07.

I den samlede verdenscupstillingen reduserte Kilde gapet til leder Marco Odermatt. Sveitseren er fortsatt 189 poeng foran. Den samlede verdenscupvinneren mottar en stor krystallkule, vinnerne av arrangementet får en liten versjon av den. Kilde vant den generelle klassifiseringen i 2020.

Kvinnene var i helgen i Lenzerheide, der Tessa Worley vant storslalåmen. Franskvinnen lå på tredjeplass etter det første løpet bak de olympiske mesterne Sara Hector og Mikaela Shiffrin, men tok seier i det andre løpet. 0,29 bak Worley ble italienske Federica Brignone nummer to på den sveitsiske banen, foran Hector (tredje) og Shiffrin (fjerde). Amerikaneren, som beholdt alle delene i tillegg til medaljene i vinterlekene, sikret seg riktignok førsteplassen i den generelle klassifiseringen av verdenscupen. Hennes slovakiske rival, Petra Vlhova, trakk seg under det første løpet og fikk ingen poeng. Shiffrin har nå en ledelse på 117 poeng.