Home » Norske skiskyttere vinner Otepää mixed stafett; Latvia overtar sirkelen / Artikkel

by Liv Ullmann

Det norske laget, bestående av Sievert Baken, Vetle Schostad Kristiansen, Tiril Ekhof og Ingrid Landmark Tandrevolde, kom i mål på én time, 19 minutter og 39,3 sekunder. Andreplassvinneren Sverige var 22,5 sekunder bak Frankrike og 34,6 sekunder bak.

Høydepunktene i konkurransen

Rūdis Balodis var den første som tok til banen. Han kom til frontlinjen som den 19. og brukte to reserverunder. Han kom tilbake til 19. plass på banen. Han brukte en reservepatron på det andre skytefeltet, men klarte ikke å forbedre sin posisjon. Han overlot til Alexander Patriuk på 19. plass.

Ledere på målstreken

Patriuk var ikke nøyaktig i den første skuddlinjen: to reserverunder måtte brukes for å skyte mot mål, noe som ikke tillot ham å klatre høyere. Han kom i andre skuddlinje, allerede på 17. plass. Dessverre måtte han også bruke to reservepatroner på dette området og returnerte til banen på 18. plass.

Annija Sabule tok over på plass 18. Hun nådde frontlinjen og mistet én plassering. Skytebanen var definitivt ikke en alliert av den latviske skiskytteren: tre reservepatroner måtte brukes. Etter det andre skytefeltet ble Annija forbigått med runde, og laget fullførte løpet på 19. plass, uten at Sanita Buliņa en gang kom til start.

Senere søndag blir det også blandet 1+1 stafett, der Renārs Birkentāls og Baiba Bendika går til start.