Home » akselerere innovasjon og entreprenørskap i reiselivssektoren

akselerere innovasjon og entreprenørskap i reiselivssektoren

by Roald Amundsen

UNWTO og Les Roches Global Hospitality Management School har gått sammen for å hjelpe startups i reiselivssektoren med å innovere og akselerere overgangen til en mer bærekraftig måte å lede på.

Gjennom hele mai har de 15 vinnerne av UNWTO «Awake Tourism Challenge» nytte av muligheten til å delta i akselerasjonsprogrammet som tilbys av Spark, Les Roches gjestfrihetsskole, på skolens campus i Sveits, i Crans-Montana. Dette akselerasjonsprogrammet dekket nøkkeltemaer for gründere og oppstartsbedrifter i reiselivssektoren, for eksempel markedsførings- og finansieringsstrategi, markedsundersøkelser, pengeinnsamling, juridiske spørsmål og åpenhet. De deltok også i en teknologiutfordring designet for å sette det de hadde lært fra Crans-Montana i praksis.

Finalen, som markerte høydepunktet i akselerasjonsprogrammet, tillot oppstartsbedrifter å presentere sine økonomiske aktivitetsprosjekter. Rundt 100 deltakere deltok, inkludert investorer og private equity-eksperter, internasjonale investeringsfond, rådgivningsfirmaer, Spark-teknologipartnere og ulike representanter for sveitsiske myndigheter, og demonstrerte den høye interessen og støtten til de innovative løsningene de tilbyr.

De vinnende oppstartsbedriftene var Coastruction (Holland), Noytrall (Portugal), SmArt Tourism and Hospitality Consulting (Panama), Quantum Temple (USA), Socialbnb (Tyskland), Baahdy og Birdy (Norge), Instituto de Accesibilidad ( Spania), Kamatjona (Namibia), Weavair (Singapore), R3Charge (Tyskland), Impact Innovations Institute (Safe YOU) (Armenia), NomadHer (Republikken Korea), Murmuration (Frankrike), Evelity av Okeenea Digital (Frankrike) og Accessible Qatar (Qatar).

Identifisere løsninger på de største utfordringene

YoUNWTO Awake Tourism Challenge er organisert av UNWTO, i samarbeid med sine partnere, å oppmuntre gründere og gründere til å utvikle løsninger på viktige utfordringer for sektoren. Den har seks forskjellige kategorier, så søkere kan velge den som passer best for deres innovasjon. Disse kategoriene er følgende: grønn økonomi og blå økonomi, involvering av lokalbefolkningen, utdanning innen turisme, etablering av kapital på en økologisk og bærekraftig måte, myndiggjøring av kvinner og reiselivsteknologi til tjeneste for allmennheten.

Oppstartsbedriftene som vinner OMT «Awake Tourism Challenge»-konkurransen slutter seg til innovasjonsnettverket, som til dags dato samler 300 ledende oppstartsbedrifter som har utmerket seg i forskjellige utgaver av oppstartskonkurransene organisert av UNWTO Innovation Department siden dens etablering i 2018.

Fremover bør neste utgave av den globale oppstartskonkurransen lanseres i Q4 2023, rundt konkurransens temaer om SDGs. Entreprenører vil bli invitert til å ta grep for bærekraftsmålene ved å bidra positivt til reiselivssektoren.

HJELPSOMME LINKER

You may also like