Home » Andre seier for Bovei, nederlandsk fortsetter å dominere 1000 m menn – Vintersport – Sportacentrs.com

by Edvard Munch

• VM er flyttet fra Polen til den norske byen Stavanger, hvor konkurranseoppsettet er litt annerledes. Det blir ingen konkurranser i lagkjøring, distanser på 3000 og 5000 meter, samt i starten av mastene, noe som betyr at den latviske skøyteløperen Haralds Silovs, som allerede har reist til USA for å delta på tredje etappe av verdenscupen i Salt Lake City, vil ikke delta på denne etappen. I stedet arrangerer Stavanger lagsprintkonkurranser, samt 5.000- og 10.000-metersdistanser.

• For en uke siden i 1000m-konkurransen i divisjon A vant kvinnene laurbærene Storbritannia Bove av USA, og etterlater seg de japanske skøyteløperne Miho Tagaki og Nao Kodairu. I denne konkurransen var hovedkampen om en plass på pallen i de to siste skøytene. Først konkurrerte Bove og Kodaira i den niende skøyten. Den første runden til hurtigløperne gjorde det samme, men så brøt Bove fra Kodaira, nesten et sekund foran japanerne ved mål og ledet løpet. I det siste løpet kjørte Takagi nederlenderen Utah Lerddam. Japaneren tapte mot Lerdam på de to første rundene, men på den siste runden tok han ikke bare igjen, men tok også andreplassen, mens nederlenderen sakket ned, noe som førte til at han nøyet seg med fjerdeplassen. Banen var 0,84 sekunder bak Tagaki på førsteplass.

• I konkurransen på 1000 meter for menn forrige uke ble hele pallen okkupert av representantene for Nederland, vinnerne av seieren ble overraskende plukket. Til Heinz Osterpar. I dag, på skøyte 9, ble han satt sammen med russiske Viktor Mushtakov, som ikke presterte godt nok og ble rangert på henholdsvis 8. og 16. plass. Før siste skøyte var det en annen nederlandsk skøyteløper som hadde ansvaret Verby Cay. Landsmennene hans ønsket å endre på det Kjeld Nuis og Thomas Crawley. Kampen viste seg å være veldig hard, både personlig og personlig. Crawl og Nuis økte gradvis tempoet og satte det hele sammen på den siste runden, med Crawl som vant med 0,02 sek raskere enn Verby, men Nuis endte 0,08 sek bak Crawl med nok en nederlandsk 1000m pallplassering.

• På denne etappen ble langdistansekjørere med hurtigkjøring testet over en distanse på 5000 meter. Som det viste seg, under konkurransen, fant kampen om seieren sted på den fjerde skøyten, der Irene Schouten fra Nederland og Isabella Weemann fra Canada. Inntil da hadde ingen av konkurrentene sluppet unna de syv minuttene mens de to utøverne gjorde det. Schouten tok ledelsen fra de første rundene, og slapp ikke tøylene, og tilbakela distansen på 6:52,83 minutter. Wememan tapte 2,11 sekunder med henne. Følgende skøyte satte ny personlig rekord Ragne Wicklund fra Norge, selv om avstanden er mindre enn syv minutter. Dette var nok til tredjeplassen, siden hennes tid i den siste skøyten ikke kunne bli slått av den legendariske tsjekkiske skøyteløperen Martina Sablikova.

• Lørdag blir det konkurranser på 500 meter og lagsprint for menn og kvinner, samt 10 000 meter for menn. Du vil kunne følge divisjon A-konkurransene på Skating ISU YouTube-kanalen fra kl 16:00.