Home » åpningskamp i New Zealand, inntreden av australierne… Kampene på torsdagens program

åpningskamp i New Zealand, inntreden av australierne… Kampene på torsdagens program

by Edvard Munch

På denne første konkurransedagen i New Zealand og Australia åpner de to VM-vertlandene ballen torsdag, mot henholdsvis Norge og Irland.

Begynnelsen på en måned med fotball på det oseaniske kontinentet. VM 2023 begynner torsdag 20. juli med de to innledende kampene til konkurransens medverter. Hvis den offisielle åpningskampen er tildelt New Zealand, som utfordrer Norge, vil oppmerksomheten i det minste rettes mot Sydney, der Matildas er vertskap for Irland.

09:00: New Zealand-Norge (Frankrike 2)

Aucklands Eden Park går i fotballmodus. Det vanlige tilholdsstedet for All Blacks er vertskap for den første kampen mellom New Zealand og Norge, favoritter i denne gruppe A. Hvis dette er deres sjette deltakelse i verdenscupen, leter Football Ferns fortsatt etter en første kroning i konkurransen.

Tvert imot er jeg ikke sikker på at partnerne til Lyonnaise Ada Hegerberg, fraværende fra siste verdensmesterskap i 2019 på grunn av boikott, ikke hører det på den måten. Skandinavene, kvartfinalister i Frankrike, må vaske bort fornærmelsen forårsaket av deres eliminering fra gruppespillet i forrige Euro Cup, med et tøft 8-0 tap mot England.

12:00: Australia-Irland (S9)

I gruppe B må Australia forhandle seg godt til start på turneringen mot irene. Før sammenstøtet er alle tegn grønne for lokalbefolkningen, oppmuntret av deres siste seier mot det franske laget (1-0), som beseiret Irland i begynnelsen av juli (3-0). Sam Kerrs Matildas vil også kunne stole på et stort publikum som er engasjert i saken.

Gitt den enorme etterspørselen, flyttet arrangørene møtet til Allianz stadion, hvor Sydney på 42 500 seter, til Stadium Australia, et stadion med kapasitet til 80 000 mennesker, hvor finalen spilles om en måned.

Det skal bemerkes at det irske laget avbrøt sin siste oppvarmingskamp mot Colombia etter tjuetre minutter sist fredag, og kampen hadde blitt en «for grovt». Midtbanespiller Denise O’Sullivan fikk en bemerkelsesverdig støt mot leggen.

You may also like