Home » AZ taper for FK Bodø/Glimt i sluttminuttene

AZ taper for FK Bodø/Glimt i sluttminuttene

by Edvard Munch

BODO (ANP) – AZ tapte mot FK Bodø/Glimt i den første kampen i 16-delsfinalen i Conference League. I Norge vant lokallaget 2-1. Vinnermålet kom på vegne av Ola Solbakken, som brukte straffe i sluttminuttene.

Til pause ledet Bodø/Glimt takket være et mål fra Amahl William Pellegrino. Omtrent femten minutter før slutt sørget Zakaria Aboukhlal for 1-1.

Pellegrino ga hjemmelaget ledelsen like før pause. Etter et væskeangrep headet han inn et innlegg fra Alfons Sampsted. Før det hadde AZ hatt en stor sjanse på det første målet. Vangelis Pavlidis traff stolpen etter en fin pasning fra forsvarsspiller Pantelis Hatzidiakos.

Etter en time burde Bodø/Glimt gått mer. Runar Espejord slo seg løs og fyrte av, men så keeper Peter Vindahl behendig redde Jensen. I en enda bedre posisjon skjøt Pellegrino over returen. Neste sjanse gikk til Hugo Vetlesen, men skuddet hans ble for mykt fra fri posisjon.

Aboukhlal, innbytter, utlignet i det 73. minutt. Han banket på et senter av Yukinari Sugawara. Dette ble innledet med nok en praktisk hakkeball fra Hakon Evjen.

Det stoppet ikke der. Bodø/Glimt ble tildelt straffe etter en angivelig felling av Hatzidiakos på Ulrik Saltnes. Hvis det hadde vært en VAR, kunne han ha funnet ut at grekeren spilte ballen.

Hos AZ trakk Jordy Clasie seg under oppvarming. Ifølge trener Pascal Jansen våknet han ikke helt i form om morgenen. Evjen, tidligere spiller av den norske rivalen, sto derfor på startstreken. Fredrik Midtsjø var fraværende på grunn av skade.

Den andre kampen er neste torsdag i Alkmaar.