Home » Både en femtenåring og en 91-åring ble gift i Kaunas.

Både en femtenåring og en 91-åring ble gift i Kaunas.

by Ashley Olsen

Selv om livene våre fortsatt er regulert av en pandemi, var i år flere Kaunas-innbyggere gift, mindre forskjellige. De fikk flere barn enn i fjor. Dessverre har flere innbyggere omkommet. Hvilket år det var i øynene til sivilregisterspesialister.

Jeg husker ikke når han giftet seg

Vaineta Munderzbakienė, leder for sivilregistreringsavdelingen i Kaunas bykommunes informasjons- og kundeserviceavdeling, bemerket at kjærligheten virket ukontrollert av pandemier og karantene, men noen unge mennesker måtte gå den ekstra milen for å delta i bryllupet deres på grunn av reiserestriksjoner.

Historien om Mary Dominican og hennes srilankiske kjæreste, buddhismen, var veldig minneverdig for de ansatte ved Vital Statistics Department. Før seremonien i Kaunas rådhus måtte paret overvinne en vanskelig del av byråkratiske hindringer.

V.Munderzbakienė var fornøyd med initiativet fra byen Kaunas til å donere babystropper til de små innbyggerne i Kaunas. «Mange foreldre var veldig glade for gaven fra byen Kaunas, som ga dem glede og lette bekymringene i denne vanskelige karanteneperioden,» sa verten.

V.Munderzbakienė var fornøyd med initiativet fra byen Kaunas til å donere babystropper til de små innbyggerne i Kaunas. (Foto av Justina Lasauskaitė)

Dette året er også unikt ved at flere enn noen gang har søkt om underdeling for skilsmisse. De var nødvendige for å motta de nye enslige ytelsene.

«Det var mye data om skilsmisser i Records Center-systemene, så våre ansatte hadde en betydelig byrde med å finne og overføre disse dataene. Dessuten er det i mange tilfeller ikke alltid eldre mennesker husker perioden da deres ekteskap og skilsmisser ble registrert. De ansatte hadde en vanskelig oppgave å finne ut av, sier V. Munderzbakienė.

Noen av ungdommene måtte gå av veien for å delta i bryllupet på grunn av reiserestriksjoner.

Flere og nyfødte

I fjor ble det registrert 1.806 ekteskap og 1.019 skilsmisser i Kaunas. Det er enda flere bryllup og færre skilsmisser i år (henholdsvis 1 859 og 957).

Den yngste i år er knapt femten år. For den eldre brudgommen: 91 år gammel. Den største aldersforskjellen mellom nygifte er nitten år. To par feiret diamantbryllup (60 års ekteskap), tre par feiret gullbryllup.

De mest populære stedene for utgående ekteskap forblir de samme som i fjor: Botanisk hage, hotellkomplekset Monte Pacis nær Kaunas-lagunen, terrassen til jesuittgymnaset og flere restauranter, kafeer og hoteller, kalt V. Munderzbakienė . Gift i Kaunas arresthus.

For øvrig har det vært en liten økning i ekteskap med borgere fra andre land – 75 par i år, og i fjor – 64. Innbyggerne i Kaunas giftet seg stort sett med russere og hviterussere. Spesielt ukrainske statsborgere er for tiden populære blant bruder når menn over 35 år er gift. Litauiske kvinner gifter seg hovedsakelig med borgere fra Italia, Tyskland og Storbritannia.

Imidlertid skjer ikke alle ekteskap. – Totalt kom ikke 33 par til ekteskapet uten advarsler eller varsler, 47 par trakk søknadene sine, 111 par flyttet til et annet tidspunkt, sa presidenten.

29. desember Ifølge dataene døde 4.646 Kaunas-innbyggere i år og 4.339 i fjor. I år ble det født 84 nyfødte enn i fjor. 2020 I år ble det registrert 2.995 fødsler i Kaunas, 3.079. Et barn født i år er allerede det åttende i familien.

Kaunas-barn ble også født i Storbritannia, Norge, Irland, Tyskland og Sverige.

Foto av Justina Lasauskaitė

De mest populære navnene

Jenter født i år fikk først og fremst navnene Austea, Sofia, West, Barbora, Leah og Hope. De mest populære navnene for gutter er Adam, Ben, Mark, Jacob, Noah.

Blant de uvanlige navnene for jenter er Cassiopeia, Elanta, Moon, Dakota, Erieta, Dangile, Otrea. Noen av barna fikk ukjente eller sjeldent hørte navn: Gat, Damodar, Imanda, Dawn, Jupiter, December.

I år ble det samlet inn navn ikke bare for nyfødte, men også for voksne som ønsker å bli kalt annerledes. 65 personer endret navn, f.eks. fra Perkūnas, Augustas, Rapolas Fardyn, David, Žygimantas, Tomas, Paulina, etc., V. Munderzbakienė ga eksempler.

Ifølge henne har 261 personer også uttrykt ønske om å endre etternavn. Blant disse innbyggerne, 63 menn.

You may also like

Leave a Comment