Home » Båret av Erling Haaland siden de store kveldene, går Norge forbi Sverige og befester sin plass som leder i Folkeforbundet

by Edvard Munch

Som i den første etappen, der de vant 1-2 i Sverige, var nordmennene sine skandinaviske naboer overlegne på den fjerde dagen i gruppe B4 i Nations League (3-2).

LNorge tok raskt ledelsen takket være deres lokale spiss, Erling Haaland (10.). Haaland var selv ansvarlig for å doble innsatsen på straffemerket i starten av andre omgang (54.). Mens Emil Forsberg raskt fikk svenskene tilbake i kampen med et fint comeback i øverste hjørne (62.), drepte nordmenn all spenningen da Haaland plasserte ballen på skallen til tidligere Gent Alexander Sorloth, som enkelt lurte Robin Olsen. ( 77°). På stoppetid utnyttet Viktor Gyokeres en Orjan Nyland-feil for å tette avstanden, men målet kom for sent (90. +5).

Genks norske midtbanespiller Kristian Thorstvedt kom inn i det 66. minutt, mens tidligere Genk-spillere Sander Berge og Mats Daehli startet.

I klassifiseringen har Norge allerede 10 poeng, 4 mer enn den andre klassifiserte, Serbia, som reiser til Slovenia klokken 20.45 for å prøve å holde tritt med tempoet Norge har pålagt. Sverige er tredje i gruppen med 3 poeng, mens Slovenia tetter avstanden med kun én enhet på klokken.