Home » Bendika med et perfekt skudd på 14. plass i skiskyting-VM sprintdistanse / Artikkel

by Edvard Munch

Bendika traff alle mål, både liggende på det første skuddet og stående i den andre skuddlinjen. Men uten en strafferunde manglet Baibai litt fart for å knekke TOP10 for første gang denne sesongen.

Vinneren Hanna Ēberga vant med en sluttid på 19 minutter og 1,5 sekunder. Anais Chevalier-Bush fra Frankrike var 11,3 sekunder bak og den norske skiskytteren Marte Olsbi Reissanna tapte 15,4 sekunder til vinneren og endte blant de tre beste. De to første plassvinnerne fikk absolutt nøyaktige skudd, mens Reiselanna kjørte en strafferunde.

Baiba Bendika avslutter

Bendik ble skilt fra vinneren med nesten ett minutt (+59,5).

To andre latviske idrettsutøvere, Sanita Buliņa og Annija Keita Sabule, tok henholdsvis 88. og 112. plass i konkurransen med 113 deltakere. Buliņa gjorde to feil på skuddet, mens Sabule skjulte tre straffeomganger.

Senere søndag, på slutten av etappen, går herrene til start på 10 km sprinten. Blant deltakerne vil være de latviske skiskytterne Edgars Mise, Aleksandrs Patrijuks og Roberts Slotiņš. Live kl 14.40 vises i replay.lv.