Home » Blues dominerer Norge i ekstremis

Blues dominerer Norge i ekstremis

by Henrik Ibsen

Mathieu Warnier, Media365, publisert fredag ​​5. mai 2023 kl. 22.10.

Takket være en sene kamp sene kamp sene kampresultater, vant Blues i Norge (3-4) for sin nest siste kamp som forberedelse til 2023 World Elite.

The Blues fortsetter foran verdensmesterskapet i 2023. Etter å ha gjort sitt beste to ganger mot Slovenia på Aren’Ice i Cergy-Pontoise, stopper Philippe Bozons spillere over i Norge før de slutter seg til Tampere. På isen til Askers Varner Arena spilte de blå sin nest siste forberedelseskamp denne fredagen før de startet i elite-VM. En kamp som det franske laget startet veldig bra med åpningsmålet etter 24 sekunder. Lansert av Tim Bozon og Alexandre Texier, gikk Justin Addamo for å lure Jonas Arntzen. En fordel som tricolorene bare kunne forsvare i knappe ni minutter. Mattias Nørstebø og Ken Andre Olimb kunne sette Michael Haga i skuddposisjon, som ikke ga Julian Junca sjansen. Starten på andre omgang var ikke enkel for det franske laget, med to mål sluppet inn på sju minutter.

Texier tilbyr seier til Blues

Først var det Mathias Trettenes, bowlet av Sondre Olden og Ole Holm, som lot Norge ta ledelsen på resultattavlen. Mathias Trettenes omsatte deretter til en pasning forbi Ole Holm for å sørge for pausemålet til Andreas Martinsen. Blues klarte imidlertid å redusere gapet sent i andre periode takket være Charles Bertrand, perfekt utlignet av Hugo Gallet og Anthony Rech. Utligningen kom mindre enn fire minutter ut i siste periode. Denne gangen var det Louis Boudon som avsluttet en aksjon initiert av Anthony Rech og Charles Bertrand for å sette de to lagene på lik linje. Til syvende og sist var det Alexandre Texier som, til tross for at han var i undertall, spilte perfekt med det norske forsvaret for å score vinneren. Takket være denne tredje suksessen på rad (3-4), er de blå fulle av selvtillit og må fullføre denne forberedelsen på høyre fot denne lørdagen, på samme is og mot samme motstander.