Home » Cac 40 forsøker et inntog i greenen mens de venter på Feds monetære beslutning

Cac 40 forsøker et inntog i greenen mens de venter på Feds monetære beslutning

by Siv Jensen

Publisert 20. september 2023 kl. 10:24.Oppdatert 20. september 2023 kl. 10:38

Paris-børsen prøver å forlenge sitt beskjedne hopp fra dagen før, i påvente av den monetære beslutningen fra den amerikanske sentralbanken, som er planlagt på ettermiddagen. Mens den siste oppgangen i oljeprisen skulle ha liten innvirkning på ettermiddagens kunngjøring, kan det få konsekvenser i fremtiden. Likevel forventes Jerome Powell å opprettholde en offensiv skjevhet ved å signalisere at rentene sannsynligvis vil forbli bærekraftig høye.

Rundt klokken 10:15 steg Cac 40 0,30 %, til 7 304,28 poeng, med en omsetning på 385 millioner euro.

Tønnen Brent fra Nordsjøen falt 0,9% til 93,45 dollar, etter å ha nådd et ti-måneders maksimum på 95,64 i går i sesjonen, en konsekvens av beslutningen til Saudi-Arabia og Russland om å forlenge produksjonskuttene til slutten av år. Svart gullprisene har steget rundt 30 % siden juni. I Paris falt TotalEnergies 0,9 % etter en økning på 1,7 % dagen før.

Federal Reserve bør forbli «dataavhengig»

I følge CME Groups Fed Watch-barometer anslås sannsynligheten for at den føderale fondsrenten vil holde seg innenfor området 5,25 % til 5,5 % til 99 %. En justering på 25 basispunkter 1. november er estimert til 29 %. For økonomer bør Federal Reserve velge status quo denne ettermiddagen, men oppmerksomheten vil hovedsakelig fokusere på institusjonens nye økonomiske anslag, oppdateringen av de som er knyttet til utviklingen av rentene, samt hjulets pressemelding fra presidenten Jerome. Powell. .

I juni spådde punktplotten to ekstra renteøkninger i år, inkludert den som ble besluttet i juli. I dagens notat sier Deutsche Banks Jim Reid at bankens økonomer fortsetter å forutse at » Fed vil signalisere en ny renteøkning i år, men jeg tror Powell vil la spørsmålet om når det kan skje åpent og skjeve budskapet hans kraftig rundt dataavhengighet. Og selv om de forventer at Feds prognoser vil peke på lavere inflasjon, tror de sterkere vekst og lavere arbeidsledighet kan oppveie disse effektene, noe som betyr at punktplottene for 2024 også vil indikere en reduksjon i inflasjonen mindre for neste år. «.

Andre sentralbanker i løpet denne uken

I Storbritannia falt inflasjonen med 0,1 poeng til 6,7 % på årsbasis forrige måned, sammenlignet med 7 % forventet av Bloomberg-konsensus. Betryggende data for Bank of England like før dens pengebeslutning. Sentralbankene i Sveits, Sverige og Norge er også med i kampen i morgen, foran Bank of Japan på fredag.

Luksusaksjer beveger seg i blandet rekkefølge etter et notat fra Jefferies, som nedgraderte Kering og LVMH fra «kjøp» til «hold». Guccis lederhus tapte 0,6 %, mens den globale luksuslederen økte med 0,4 % etter et innledende fall.

Renault tapte 0,2 %, mens Stellantis økte 1,2 % etter å ha kunngjort i august en økning på 21 % fra år til år i nye bilregistreringer i EU. En bevegelse støttet hovedsakelig av veksten i salget av elektriske kjøretøy, noe som kommer sistnevnte til gode.

Eutelsat steg 1,7 prosent. Satellittoperatøren kunngjorde at de har signert en ny kontrakt med Eurovision Services for sending av direkte sportsbegivenheter i Europa og Midtøsten og Nord-Afrika.

You may also like