Home » Canada taper mot Norge for å fullføre det fjerde verdensmesterskapet i curling

Canada taper mot Norge for å fullføre det fjerde verdensmesterskapet i curling

by Russell Crowe

GANGNEUNG, Korea, Republikken — Norges Martine Roenning og Mathias Braenden stjal singler i fjerde, femte og åttende omgang for å slå Team Canada 6-2 i bronsefinalen i Curling-VM i mixed double, lørdag i Sør-Korea.

Den kanadiske duoen Jennifer Jones og Brent Laing avsluttet round robin i 20-nasjoners begivenhet på toppen av pulje A med en rekord på 8-1. Norge endte uavgjort til andreplass i gruppe B med 7-2.

I den fjerde omgangen mot Norge forsøkte Jones en støt på to, men den avsluttet ikke lenge nok, noe som ga Norge en 3–1-ledelse.

I den femte runden møtte Jones et kutt på en norsk steinrøys, men bommet fullstendig på steinen, og ga nordmennene nok en tyveri, til ledelsen 4-1.

Jones slo inn for å redde kampen i den sjette omgangen på power play, og gjorde 4-2.

Norges Rønning gjorde en powerplay-trekning for et løp og en 5-2-ledelse da de spilte den åttende omgangen.

I den siste omgangen, med vinklene til fordel for Norge, forsøkte Jones en høy fangst for å generere flere løp, men bommet og ga Norge seieren.

«Vi hadde noen få muligheter (til å score flere poeng tidlig i kampen),» sa Jones. «Vi kunne ikke ta de riktige avgjørelsene når det var nødvendig. Men jeg er veldig stolt av uken vår. Vi var bare ikke så effektive som vi trengte for å være i sluttspillet.»

Canada ble beseiret 6-2 av USA i semifinalen, som førte til tredjeplasskampen. Norge tapte 6-5 for Japan i den andre semifinalen.

«(Jeg føler meg) fantastisk akkurat nå. Hvis du hadde fortalt meg at dette ville skje for to uker siden, ville jeg blitt veldig glad. Jeg tror Thomas (treneren vår) hjalp oss gjennom uken og det fungerte bra, sa Braenden.

USA beseiret Japan 8-2 i finalen for å ta sin første verdensgullmedalje i mixed double.

Denne rapporten fra Canadian Press ble først publisert 28. april 2023.