Home » CANNESERIES: oppdag vinnerne av sesong 6 av Cannes International Series Festival

CANNESERIES: oppdag vinnerne av sesong 6 av Cannes International Series Festival

by Henrik Ibsen

Avslutningsseremonien til CANNESERIES 2023-festivalen fant sted onsdag 19. april. Den norske serien «Power Play» trakk til seg mange juryer som ga den to priser, inkludert beste serie. Oppdag de andre vinnerne av den 6. utgaven av denne internasjonale festivalen av serier som har blitt et must.

Siste applaus for sesong 6 av CANNESERIES. Vinnerne ble offentliggjort onsdag 19. april. Den internasjonale filmfestivalen i Cannes tildelte prisen for beste serie – den mest prestisjefylte – til norske «Power Play» (i tillegg til beste musikk, se nedenfor). Inspirert av en sann historie, følger denne sære komedien «Veep» reisen til Gro Harlem Brundtland, Norges første kvinnelige statsminister, en abortaktivist-lege som på slutten av 1970-tallet ble involvert i nesten tilfeldigheter i politikken.


Prisen for beste dokumentarserie – den første i historien til Cannes-konkurransen – gikk til den belgiske «Draw for Change!», en kraftfull serie som tar for seg spørsmål som kvinnemord eller representasjon av kvinner. Den følger illustratører i ulike land rundt om i verden, opprørskunstnere som noen ganger trues med sensur, til og med dødsstraff som i første episode, som finner sted i Idlib i Syria.


Prisen for beste kortserie gikk til den spanske serien «El hijo zurdo». Tilpasset fra romanen av Rosario Izquierdo, en sosiolog kjent for sin forskning på sosial ekskludering av kvinner, følger den Lola, «en velstående sevilliansk mor som ser sin yngste sønn synke inn i en radikal gruppe. Mens han prøver å forstå og gjenopprette ham, vil han komme nærmere Maru, en mor fra en annen sosial klasse, som går gjennom en situasjon som ligner på hans.


Prisen for beste ytelse gikk til Dar Zuzovsky for sin rolle i «Corduroy». Serier fra den uavhengige filmskaperen Hadas Ben Aroya, hvis filmer har blitt kjent på festivalene i Berlin og Locarno, «Corduroy» «dykker inn i Tel Avivs høyhastighets, lokale ungdom, gale netter, livet i destinerte start-ups til å være på vei oppover, tar et friskt og respektløst blikk på romantiske og intime forhold.


Den spesielle skuespillerprisen gikk til rollebesetningen i serien «Carthago». Oppdaget på CANNESERIES i 2019 med Nehama, kommer Reshef Levi tilbake med denne etsende humorserien, inspirert av en sann historie levd av hans egen far fengslet i Carthago-leiren, som identifiserte motstanderne av det britiske imperiet i midten av Afrika siden 1942.


Joey Solowey («Transparente»), for hvem «vi ser filmer for å rømme og serier for å føle oss hjemme», mottok Konbini Commitment Award dedikert til talenter eller serier som har utmerket seg for sin kunstneriske kvalitet og sin revolusjonerende, sosiale, innovative karakter. . dimensjon.

Sarah Michelle Gellar, tolken av «Buffy vs. the Vampires», som ble tildelt for hele sin karriere, tok scenen for å motta Canal+ Icon Award.

Prisen for beste manus gis til «Negotiation». Denne sørkoreanske serien «håndterer sjangeren fantastisk for å fordømme feilene til et ultraindividualistisk samfunn» og «tar oss, med mesterlige sekvensbilder, på en endeløs nedstigning til helvete.»


Prisen for beste musikk gikk til «Power Play».
You may also like