Home » Casper Ruud beseirer Felix Auger-Aliassime i strake sett.

Casper Ruud beseirer Felix Auger-Aliassime i strake sett.

by Siv Jensen

Casper Ruud fikk en god start på ATP-finalen i Torino. Fjorårets semifinalist beseiret Felix Auger-Aliassime 7-6, 6-4 på én time og 51 minutter for å sikre 200 ATP-poeng og slo kanadieren for tredje gang på rad.

Nordmannen møtte aldri et knekkpunkt og holdt trykket på motstanderen. Felix klarte seg heller ikke dårlig, han innrømmet bare ett bruddpunkt, men tapte terreng i de avgjørende øyeblikkene for å avslutte sin første ATP-finale på den tapende enden.

Kanadieren hadde flere vinnere og utvungne feil, og klarte ikke å ta ledelsen med sitt første skudd, og traff samme antall servicevinnere som motstanderen.

Casper tok ledelsen i rallyene på kort og mellomlang rekkevidde, serverte godt og utnyttet sjansene sine til å komme på topp. Verdens nummer 4 fikk en god start og holdt stand i møtets første kamp.

Felix svarte med et godt tak i den andre kampen, og det var ingenting for spillerne å måle seg med på returen i resten av settet.

Casper Ruud beseiret Felix Auger-Aliassime i ATP-finalen.

De fikk knapt noen poeng og en tie break ble uunngåelig.

Canadieren tok en 2-1 ledelse med to vinnere, og nordmannen gjentok bragden på de to neste for å åpne opp en 3-2 ledelse. Felix slo en kostbar dobbelfeil på det sjette punktet til 4-2 og kom tilbake fra minipausen på det åttende punktet til 4-4.

Casper åpnet en luke til 5-4 med en servicevinner og økte ledelsen med en bakhåndsfeil fra motstanderen. Felix slo en lang forehand på det 11. punktet for å gi Casper åpningssettet etter 59 minutter.

De serverte godt igjen tidlig i andre sett, og Auger-Aliassime slo et ess og gjorde 2-1. Ruud holdt stand etter brak i kamp fire før den lavere rangerte spilleren tok ledelsen 3-2.

Kanadieren gjorde noen forhåndsfeil i kamp sju og sto overfor to pausepunkter, hans første i kampen. Casper konverterte først etter en dobbel feil fra Felix, tok ledelsen 4-3 og nærmet seg målstreken.

Nordmannen kom tilbake fra 30-0 under i den åttende kampen og avsluttet med et ess til 5-3. Auger-Aliassime tjente for å holde seg i spillet i det niende spillet og holdt på for å forlenge kampen.

Ruud serverte seieren i det tiende spillet og sparket en tjenestevinner for å forsegle avtalen og komme i gang med en vinnende start foran dueller mot Rafael Nadal og Taylor Fritz.