Home » Charles Vanhoutte, den nye fagforeningsmannen allerede fullt lansert: «Kreativitet er i sentrum av prosjektet»

Charles Vanhoutte, den nye fagforeningsmannen allerede fullt lansert: «Kreativitet er i sentrum av prosjektet»

by Liv Ullmann

Midtbanen har vært det spilleområdet som er mest berørt av utgangene fra Unionen. I tillegg til kaptein Teddy Teuma (Reims), har Oussama El Azzouzi (Bologna) og nylig Senne Lynen (Werder Bremen) forlatt den gule og blå båten. I et område som skulle bygges fullstendig om, hentet ledelsen raskt inn Mathias Rasmussen fra Norge og Charles Vanhoutte fra Cercle Brugge. Den ene og den andre slo seg raskt til ro i Alexander Blessins lag og lenket sammen to funksjonærer som viste oppmuntrende ting. «På den ene siden viker utganger for nye spillere, Vanhoutte analyse. Men på den annen side må man finne automatikk raskt med mange mennesker”.

I en alder av 24 gikk mannen som studerte ved Cercle inn i en ny dimensjon da han forlot Brugge til Brussel. Denne fanen av Gennaro Gattuso ble raskt kastet ut i dypet, og fikk store oppgaver fra starten av mesterskapet. Ansvar som vil bli enda større med Lynens nylige avgang til Bundesliga…

Vanhoutte ble skadet mot Anderlecht, ikke alvorlig.

Charles, når hørte du først om unionsinteressen?

«Sist februar forklarte agenten min meg at han hadde snakket med Unionen for første gang. En måned senere møtte jeg ledelsen som visste alt om meg, både sportslig og menneskelig. Det var viktig for meg at en klubb ikke bare var interessert i fotballegenskapene mine, men også tok hensyn til det menneskelige aspektet. Ledelsen gjorde det klart for meg at det kanskje ikke bare var engler i Union-garderoben, men bare flinke folk. Så de gjorde en innsats for å ha meg, noe som umiddelbart ga meg selvtillit. Det var andre interesserte klubber, men det faktum at Unionen snart var interessert i meg gledet meg.

hvordan levde du avgangen til Karel Geraerts Hvem grep inn i samme periode som overføringen hans?

«Den dagen jeg signerte, var Karel fortsatt forbundssjef. Samme ettermiddag så jeg på sosiale medier at det ikke var kommet til enighet med ledelsen. I alle fall ringte han meg i prosessen for å forklare situasjonen mens han fortalte meg at La Unión var en god klubb med en spillestil som passet til profilen min. Det er synd at han er borte, for som tidligere defensiv midtbanespiller kunne han gitt meg mange verdifulle råd.

Følte du at det var på tide å snu siden på Cercle Brugge?

«Jeg visste aldri at det var min siste sesong med Cercle i fjor. Å bli i Brugge hadde ikke vært noe problem, men jeg så på en utvei for unionen som en stor utfordring. Det er en ny æra som begynner i karrieren min.

avtale

«Jeg så på en avgang fra unionen som en stor utfordring.»

Ble du overrasket fra begynnelsen, mot Anderlecht og deretter mot Standard?

«Etter en god forberedelse før sesongen, kjente jeg tilliten til trenerteamet. Da jeg kom, gitt nivået som Unión viste forrige sesong, så jeg i utgangspunktet på meg selv som en innbytter som kunne bidra med noe til laget. Men med tanke på alle startene, var han ikke lenger helt overrasket over å være en startende fra starten av mesterskapet. Mot Anderlecht ble jeg skadet og trente bare én gang før jeg flyttet til Standard. Treneren ønsket fortsatt å stille meg opp som startende. Jeg følte meg bra selv om det er detaljer, som pasninger som ikke passet godt nok, som jeg må fikse. Med dette laget vet jeg at vi i det minste kommer til å score et mål. Hvis vi gjør jobben vår bra defensivt, er muligheten for å vinne kampen stor».

Hva er de viktigste forskjellene du la merke til mellom sirkelen og unionen?

”På Cercle var alt veldig enkelt fra et taktisk synspunkt: hver og en hadde en spesifikk rolle og vi hadde svært få friheter. I Unionen føler jeg at vi oftere har muligheten til å gjøre det vi vil i ballbesittelse. Kreativitet står i sentrum for prosjektet. Og hvis en spiller tar initiativ og gjør en feil, bør de ikke være redde for å prøve noe igjen. Denne sinnstilstanden er en av de store styrkene til laget”.

Vanhoutte må klare seg uten Lynen, reist til Bremen.

Hvordan ser du på de mange lederavgangene?

«Det bekymrer meg ikke så mye fordi jeg vet at ledelsen raskt vil finne nye gode spillere. Unionen har ikke et budsjett som Club Brugge og derfor er det normalt at flere gode elementer forlater klubben etter en god sesong. Det er opp til oss å gjøre laget like konkurransedyktig som forrige sesong. Etter to kamper viste vi at Unionen var klar, selv om vi kunne ha forbedret noen ting.

Tror du har skuldrene til erstatte Senne Lynengått til Werder Bremen?

«Jeg skal ikke si at jeg er den nye Lynen, akkurat som noen nye gutter ikke er den nye Boniface eller Teuma. Hver spiller har sin spillestil, med sine kvaliteter og sine defekter. Jeg er fortsatt ny, så jeg ser ikke på meg selv som en som må bære utstyret. Jeg kommer ikke til å endre holdningen min nå som mange spillere har forlatt klubben. I motsetning til Circle hvor laget var ganske ungt, er det flere erfarne spillere som Moris eller Burgess som vil være gode ledere. Personlig snakker jeg når det er nødvendig å gjøre det og forblir taus når det er nødvendig.

avtale

«Jeg kommer ikke til å endre holdningen min nå som mange har sluttet.»

Hva er ditt forhold til Trener Alexander Blesin ?

– Laget tok raskt til seg måten å jobbe på og forsto hvordan han vil spille. Han er en trener som gir spillerne sine mye selvtillit og som har en veldig kjærlig menneskelig side. Vi ble alle sjokkerte da vi fant ut at han gikk gjennom et familiedrama. (Redaktørens merknad: Blessins kone har nylig hatt et alvorlig helseproblem). Noen dager etter seieren mot Anderlecht forklarte sportsdirektør Chris O’Loughlin til gruppen at det hadde skjedd noe alvorlig i familien hans uten å gå i detaljer. Ved å gå inn på banen hos Standard ønsket vi å vise vår støtte og vinne denne kampen for ham og familien hans.»

Følelser var på Unionens side forrige helg på Standard.

Flere Union-spillere sier at tittelen mester er målet for sesongen: er det også ambisjonen din?

«Jeg er en ambisiøs person, men jeg er alltid forsiktig med hva jeg sier. I fotball kan alt endre seg så fort… Med tanke på de mange avgangene har vi et nytt lag på vei inn i en ny syklus. Derfor må gruppen få tid til å utvikle seg. Som fotballspiller vil jeg vinne priser og jeg vil spille om tittelen, men vi får se hvordan sesongen utspiller seg. Personlig ønsker jeg å lykkes med å bli en sentral aktør i Unionen. Jeg legger all oppmerksomheten min på neste sesong før jeg tenker på langsiktige mål.»

You may also like