Home » C’s On-Air Guest – Chirinne Ardakani – Iran: Track Down The Mullahs

C’s On-Air Guest – Chirinne Ardakani – Iran: Track Down The Mullahs

by Liv Ullmann

Chirinne Ardakani (Fransk-iransk advokat ved Val d’Oise Bar, medlem av Iran Justice-kollektivet)

Chirinne Ardakani er advokat fra Val d’Oise Advokatforening. Fransk-iransk, hun er involvert i Iran Justice-kollektivet bestående av 16 advokater som lister opp overgrepene til Teheran-regimet.

8. mars er den internasjonale kvinnedagen. Den første, siden Mahsa Aminis død, en 22 år gammel iransk kvinne som døde for å ikke ha på seg hodeskjerfet på riktig måte, noe som førte til at det revolusjonære opprøret for tiden ryster landet. Men i virkeligheten har iranere kjempet for kvinners frihet og liv i 44 år, siden det første opprøret til iranske kvinner mot tvangsbruk av sløret fant sted 8. mars 1979.

I nedslaget mot demonstranter i Iran er over 500 mennesker drept, ifølge Norge-baserte Iran Human Rights (IHR), og mer enn 20.000 er arrestert. Ute av stand til å utføre sitt arbeid i Iran, kan iranske advokater ikke garantere forsvaret av sine klienter under tilfredsstillende forhold. I Paris kjemper altså en gruppe på 16 advokater, inkludert 13 fransk-iranere, hver dag for å samle nok elementer slik at undertrykkelsen av mullahenes regime er straffbart ved lov. Chirinne Ardakani er en del av dette kollektivet. For henne, «min deltakelse i denne gruppen styrker mitt yrke som advokat«. Til dags dato har 174 fakta blitt undersøkt liste. «Egentlig er vi overveldet. Måleren eksploderer og vi kan ikke menneskelig komme for å identifisere altsier Chirinne Ardakani.

Denne søndagen ble det registrert nye tilfeller av forgiftning av jenter i flere regioner i Iran. Forgiftningen av flere elever ble rapportert på to ungdomsskoler for jenter i byene Abhar (vest) og Ahvaz (sørvest), men også på en barneskole i Zanjan (vest), rapporterte Isna nyhetsbyrå, som siterer tjenestemenn fra lokal helse. . . Foreldrene hans hadde møttes 14. februar foran bystyret for å «be om forklaringerfra myndighetene, ifølge det offisielle nyhetsbyrået Irna.

Som et resultat av denne undersøkelsen, «Visehelseminister Youness Panahi bekreftet underforstått søndag at forgiftningen av studenter i Qom var forsettlig.Irina annonserte. «Det viste seg at noen ville ha stengt alle skoler, spesielt de for jenter.Youness Panahi sa. Foreløpig er ingen arrestasjoner kunngjort.

Chirinne Ardakani vil fortelle oss om det møysommelige arbeidet til Iran Justice-kollektivet, som lister opp bevis mot Teheran-regimet, og vil vende tilbake til bakgrunnen og utfordringene til dette iranske opprøret.

You may also like