Home » De blå dominerer Slovenia igjen

De blå dominerer Slovenia igjen

by Russell Crowe

Mathieu Warnier, Media365, publisert lørdag 29. april 2023 kl. 19.00.

Allerede som slo Slovenia denne fredagen i Cergy-Pontoise, fortsatte Blues denne lørdagen etter ekstraomganger (2-1 ap).

The Blues er fulle av landemerker. To uker før åpningen av World Elite 2023, organisert i Tampere, utnyttet Philippe Bozons spillere den andre kampen mot Slovenia for å signere en andre suksess på rad. Etter en tur til Sveits forrige helg der det franske laget innrømmet to tap (2-1 og deretter 6-0), tok tricolores en første seier på isen til Aren’Ice de Cergy-Pontoise denne fredagen ( 4-3) . Mindre enn 24 timer senere hadde de to lagene et nytt møte på isen som vanligvis var forbeholdt Jokers i Magnus League. Et møte som Habs ikke kunne starte dårligere. Mens keeper Sebastian Ylönen tok en to-minutters straffe etter 38 sekunder for å ha snublet en motstander, utnyttet Slovenia den numeriske overlegenheten.

Fabre snapper seieren fra de blå

Bare 35 sekunder senere gikk Miha Verlic i bane rundt Gregorc Blaz for åpneren. En fordel slovenerne kunne holde lenge, mens de blå var to ganger i undertall i løpet av en målløs andre omgang. Det var drøyt fem minutter igjen til slutten av ordinær tid da det franske laget klarte å utligne. Mens Bine Masic forlot laget sitt en ned, åpnet Valentin Claireaux og Hugo Gallet døren for Dylan Fabre, som ikke lot noen sjanse for Zan Us, som til slutt varte i bare 80 sekunder. Takket være Tim Bozon og Hugo Gallet, scoret Dylan Fabre et skudd for å gi Frankrike seieren (2-1 ap). Før de slutter seg til Finland vil tricolor-delegasjonen ta ledelsen i Norge med to siste forberedelseskamper 5. og 6. mai.