Home » den nye sesongen 2023-2024 i 5 spørsmål

den nye sesongen 2023-2024 i 5 spørsmål

by Siv Jensen

Selv om skiskyttersesongen 2023-2024 begynner om nøyaktig en måned med en etappe i Östersund (Sverige), inviterer We Sport-redaksjonen deg til å gå dypere inn i problemstillingene knyttet til denne nye øvelsen.

Litt tålmodighet, snart er ski og våpen i gang igjen. Planlagt 25. november 2023, nærmer gjenopptakelsen av verdensmesterskapet i skiskyting seg raskt. Derfor er tiden inne for presentasjon av denne nye øvelsen som skal holde oss i spenning frem til 17. mars og sesongens siste løp i Canmore (Canada). Her er 5 spørsmål vi stiller oss før sesongstart.

Kan Julia Simon strebe etter en ny Great Globe?

Vinner av verdenscupen i fjor, Julia Simon avsluttet en 18 år lang tørke for fransk skiskyting for kvinner, som var på utkikk etter en etterfølger til Sandrine Bailly, vinneren av arrangementet i 2005. Men denne offseason har ikke vært lett for Auvergne. Det dreier seg om to klager mot ham for kredittkortsvindel, en av dem kommer fra lagkameraten hans på det franske laget, Justine Braisaz-Bouchet. En sak som avbrøt forberedelsene til Julia Simon, hvis sinn uunngåelig ble fortært av hennes juridiske tilbakeslag. Derfor virker det utopisk at den 27 år gamle Habs vil bli tilbudt en ny Big Globe på slutten av sesongen.

Fremtredende skikkelse innen skiskyting, fortsetter Johannes Boe?

Overveldende dominerende i løpet av det siste året av verdenscupen, med 16 seire under beltet, en rekord i konkurransens historie, er Johannes Boe logisk sett favoritten til å triumfere. Til tross for forberedelsene preget av fødselen av sitt andre barn og huggormbitt, har nordmannen fortsatt solid margin på konkurrentene.

Invitert til å diskutere i en live instagramkontoen din Som en rival i dette nye verdenscupen prøvde den 30 år gamle skiskytteren å forberede en kommende duell med franskmannen Emilien Jacquelin. «Kanskje Emilien Jacquelin? I går (søndag) vant han det franske mesterskapet mot Quentin Fillon Maillet og Benedikt Doll. Svenskene og andre vil være utmerkede motstandere. Og hele det norske laget er klare til å kjempe» – skravlet han ut. Dessverre har vi en tendens til å tro det.

Har Simon Fourcade skuldrene til å påta seg rollen som trener forminFransk lag?

Dette er en av de store ukjente i denne nye sesongen av verdenscupen i skiskyting. Bare 39 år gammel vil Simon Fourcade ha den vanskelige oppgaven å etterfølge den komplementære duoen Vincent Vittoz og Patrick Favre, som raskt dro i løpet av preseason etter å ha mistet tilliten til franske skiskyttere. Martin Fourcades bror vil ha støtte fra Jean-Pierre Amat som skytetrener i dette oppdraget. Han må stenge rekker i det franske laget for å prøve å redusere forskjellen med det imponerende norske laget. Med karrierens aura kunne Simon Fourcade godt gjenopprette adelen til fransk skiskyting for menn.

Vil franskmennene klare å bli med i kampen om Gros Globe?

Uten noen franskmann blant de fem beste, for første gang siden sesongen 2008-2009, kommer den franske skiskytingen for menn ut av en ekstremt komplisert siste øvelse. Vinner av verdensmesterskapet i 2022, Quentin Fillon-Maillet hadde mange problemer med å administrere tittelen sin året etter. Det er sikkert at jura-innfødte vil komme tilbake til det høyeste nivået i år. En hevngjerrig ånd som burde deles av Emilien Jacquelin, også forfatteren av en sesong i interiøret (tiende i den generelle klassifiseringen). Dessverre for dem ser Johannes Boe ut til å være ute av ligaen. En topp 5 eller til og med en pallplass virker tvert imot mulig for våre to franskmenn.

Vil Lou Jeanmonnot etablere seg som ny sjef for fransk skiskyting?

I skyggen av Julia Simon hadde Lou Jeanmonnot et svært lovende første hele år for fremtiden. Som nummer to i det individuelle rennet i Ruhpolding, men også i massestarten i Østersund, må den 24 år gamle skiskytteren bekrefte løftene fra i fjor. Forberedelsene hans viser at han er på rett vei med gode prestasjoner under det franske mesterskapet. Jeanmonnot ble spurt av FFS TV under sin praksis hos Bessans, og ga også store ledetråder om ambisjonene sine.

«Jeg vil gjerne komme inn på topp 6 i verden, noe som ville vært bra, men jeg vil like det mer. «Jeg kommer ikke til å avsløre noe annet, vi får tid til å se hva som skjer i vinter,» sa han gåtefullt. Med de sportslige pensjonistene til Marte Olsbu Røiseland, Denise Herrmann-Wick, Anaïs Chevalier-Bouchet, men også bruddet til Tiril Eckhoff, kan franskmannen dra nytte av dette flotte kortet for å spille i en sesong preget av fornyelse.

You may also like