Home » Det nederlandske landslagets vei til Qatar: dette er scenariene

Det nederlandske landslagets vei til Qatar: dette er scenariene

by Russell Crowe

12. oktober 2021 – På grunn av seirene over Latvia (0-1) og Gibraltar (6-0) har nederlandske Efltal kommet et skritt nærmere verdensmesterskapet i Qatar. I november skulle verdensfinalerunden offisielt være nådd og Orange har de beste rollene til det. Men hva er egentlig scenariene? FCUpdate.nl lister opp mulighetene.


Det er allerede mulig 13. november, når landstrener Louis van Gaals lag besøker Montenegro. Så Orange må først vinne seg selv og håpe Latvia vil gi en gimmick i og mot Norge, den nåværende nummer to i kvalifiseringsgruppen. Ethvert poengtap fra nordmennene med seier mot Montenegro er tilstrekkelig for direkte kvalifisering til VM. Den nåværende fordelen er allerede to poeng, og hvis to eller tre tapspoeng legges til for nordmennene, er skjebnen beseglet med en seier for Orange.

Dersom Orange uventet ikke vinner mot Montenegro og Norge gjør det på hjemmebane, kommer Erling Haalands lag på poeng ved siden av Orange. Nordmennene ligger imidlertid langt bak i målforskjell, sammenlignet med Nederland (+23 til +9). Fordi målforskjell er viktigere enn gjensidige resultater, har Louis van Gaal en ekstra margin på resultattavlen. Hvis Orange uventet taper mot Montenegro og Norge slår Latvia, mister vi førsteplassen til Norge.

Hvor er Tyrkia i denne historien? Først når Orange uavgjort mot Montenegro og Norge taper mot Latvia, dukker landet opp igjen på tabellen for førsteplassen. Tyrkerne møter Gibraltar i neste runde og er storfavorittene i den kampen. Hvis Tyrkia vinner og scenariet ovenfor går i oppfyllelse, har det laget også en sjanse til å bli toppen av gruppen. For øyeblikket har Tyrkia femten poeng, to mindre enn Norge og fire mindre enn Nederland. Når Nederland og Norge møtes i siste runde, kan det rydde vei for Tyrkia å i det minste komme i mål på de to første. Andreplassen gir rett til sluttspillsbillett, i en diptyk med en annen nummer to avgjøres det hvem som skal til Qatar.

Siste runde mot Norge
Det mest sannsynlige scenariet er imidlertid at kortene kun deles ut på den siste spilledagen. Sjansen er stor for at Nederland slår Montenegro 13. november, Norge slår Latvia og Tyrkia møter Gibraltar. I så fall er Nederland i det minste sikret andreplass i gruppen (og dermed sluttspillet). På siste spilledag (16. nov) Nederland og Norge møtes på Rotterdam Kuip. Dersom Orange ikke taper den kampen i dette tilfellet, kan billetter til Qatar bestilles. Tyrkia kan fortsatt slå nordmennene i siste spillerunde på samme etappe. Da må Norge uavgjort eller tape mot Nederland og Tyrkia selv vinner mot Montenegro.

Les også: Positive aviser på det nederlandske laget: «Orange vinner en risikabel kamp»

Bunnlinjen er enkel: Hvis Orange ønsker å beholde VM-kvalifiseringen i egne hender, må de ta minst fire poeng fra de to siste kampene. Du kan allerede gjøre en seier mot Montenegro og et resultat (minst ett poeng) mot Norge og kjøpe det til en vinterfotballfest. Men å ta poengene i omvendt rekkefølge er også tilstrekkelig for Van Gaals menn. I ethvert annet scenario er det fortsatt noen beregninger som kreves.

Verdensmesterskapet i Qatar begynner 21. november, finalen er en måned senere, 18. desember. VM-trekningen finner sted i april. Det oransje laget var sist aktive i verdenscupen i 2014, da de fikk tredjeplass med den nåværende landstreneren.

You may also like