Home » Det norske statsfondet tjente 76.000 millioner euro i første kvartal

Det norske statsfondet tjente 76.000 millioner euro i første kvartal

by Roald Amundsen

Lagt ut 21. april 2023 kl. 11:16

OSLO, 21. april (Reuters) – Norges suverene formuesfond, verdens største, ga et overskudd på 893 milliarder norske kroner (76,5 milliarder euro) i første kvartal.

«Oppgangen i aksjemarkedene var i stor grad drevet av teknologi- og forbrukssektorene», sa fondets viseadministrerende direktør, Trond Grande, i en uttalelse fredag.

Fondet forvalter 1,4 billioner dollar (1.280 millioner euro) i aktiva og får sine inntekter fra utnyttelse av olje- og gassreserver i Norge.

Den mottok 217 milliarder kroner i nye statlige midler i perioden januar-mars.

Per 31. mars var omtrent 70 % av fondets aktiva investert i aksjer, 27,3 % i obligasjonsmarkedet, 2,4 % i unotert eiendom og 0,1 % i energiinfrastruktur Unotert fornybar. (Terje Solsvik, fransk versjon Laetitia Volga, redigert av Bertrand Boucey)

Hvilke aksjer skal kjøpes?

Å gjøre de beste investeringene krever inngående kunnskap om markedene, deres mekanismer, økonomien, og innebærer å fordype deg i hjertet av strategien til hvert av de børsnoterte selskapene. Investirs nyhetsrom gjør det for deg og gir råd til sine abonnenter om mer enn 800 verdipapirer. Dra nytte av kjøp, spekulative kjøp, spre eller salgsanbefalinger ved å abonnere på Investir.

Jeg oppdager tilbudene

You may also like