Home » Disney+ mister millioner av abonnenter igjen og bestemmer seg for å øke prisene

Disney+ mister millioner av abonnenter igjen og bestemmer seg for å øke prisene

by Henrik Ibsen

9. august 2023 ble The Walt Disney Company lansert sine resultater for tredje kvartal av regnskapsåret 2023. Hvis aktiviteten til dette multinasjonale spesialist på underholdning i absolutte termer har økt, kan ikke det samme sies om strømmetjenesten.

Disney+

Faktisk har rapporter vist at Disney+ i andre kvartal 2023 mistet nesten 11,7 millioner abonnenter. Dette, mens strømmetjenesten allerede hadde sett 4 millioner abonnenter melde seg av plattformen i første kvartal. For å løse denne mangelen, tenker Disney+ nå på å øke abonnementsprisen.

Disney+ taper, Hulu og ESPN+ holder seg stødig

I løpet av kvartalet som nettopp er over, så The Walt Disney Company sine direkte inntekter øke med 9 %, og nådde 5000 millioner euro. Dette hindret imidlertid ikke selskapet i å få et driftsunderskudd på 450 millioner euro.

Sammenlignet med i fjor er dette utmerkede resultater. Faktisk, ved utgangen av andre kvartal 2022, måtte det multinasjonale selskapet stå overfor et driftsunderskudd på 1.360 millioner euro. Det må sies at Disney +, til tross for et fall i abonnementene, klarte å redusere tapene sine. Det samme gjelder ESPN+, samtidig som Hulu så driftsinntektene øke.

Det bør også bemerkes at mens antallet Disney+-abonnenter økte fra 157,8 millioner til 150,1 millioner, holdt Hulu seg ganske stabilt. Evaluert til 48,2 millioner forrige kvartal, er den til 48,3 millioner dette kvartalet. Samme historie på ESPN+ som så brukerne gå fra 25,3 millioner til 25,2 millioner.

For Robert A. Iger, administrerende direktør i The Walt Disney Company, er disse resultatene svært tilfredsstillende. Spesielt la han vekt på målet om å forbedre selskapets driftsresultat med nesten 1 milliard dollar på 9 måneder. For dette klarte han å spare nesten 5500 millioner.

LES OGSÅ: Loki sesong 2 og den rungende returen til ugagnens gud på Disney+

Prisene vil bli oppjustert

The Walt Disney Company ønsker ikke å stoppe der. Andre viktige tiltak vil gjelde fra oktober. Disse inkluderer økningen i prisene for de forskjellige video-on-demand-tjenestene.

Dermed planlegger selskapet å øke det månedlige abonnementet på Disney+ Premium fra $10,99 til $13,99. Hulus annonsefrie vil gå fra $14,99 til $17,99, mens ESPN+s månedlige avgift snart vil være $10,99 fra dagens $9,99.

Denne bølgen av prisrevideringer vil også påvirke selskapets pakketilbud. For å gjøre dette vil selskapet legge til $2 til den nåværende prisen på det pakkede tilbudet som lar deg ha Disney +, Hulu (uten annonser) og ESPN + (med annonser). Dette vil øke prisen fra $12,99 til $14,99. I tillegg til dette vil den tilby et nytt pakketilbud til $19,99 per måned som vil tillate abonnenter å ha Disney+ og Hulu (annonsefri).

Det skal bemerkes at disse tariffene for øyeblikket kun gjelder USA. Når det gjelder andre markeder som Canada, Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Sveits, Italia, Spania, Norge, Sverige eller til og med Danmark, planlegger selskapet å introdusere Disney+ med annonsering der fra og med 1. november. I tillegg til dette ønsker han å hente inspirasjon fra Netflix til å implementere midler for å forhindre passorddeling fra 2024.

Fontene: Thurrot

You may also like