Home » «Dødens foss»: hva er dette farlige hoppet som har blitt viralt på TikTok?

«Dødens foss»: hva er dette farlige hoppet som har blitt viralt på TikTok?

by Henrik Ibsen

På TikTok går videoer av mennesker som utfører farlige dykk kalt «dødsstunts» viralt.

En praksis fra Norge. Videoene der vi kan se folk dykke, ofte fra titalls meter høye, samler millioner av visninger på tiktok sosiale nettverk. Kallenavnet «dødsfall» eller «dødsfall», er disse mest spektakulære fossene like bekymrende som de er fascinerende.

Asbjorg Nesjes filmede bedrifter har fremhevet denne praksisen. Den unge nordmannen multipliserer hoppene, fra plattformer eller i naturlige omgivelser, og forklarer noen ganger teknikkene sine.

Prinsippet for dette hoppet består i å få tilskuerne til å tro at det gjøres tilfeldig, mens mottaksteknikkene er omhyggelige.

Asbjorg Nesje nøler ikke med å dele sine mottakelser fra tiktok-kontoen din.

profesjonelle idrettsutøvere

De fleste idrettsutøvere er profesjonelle eller amatører som trener daglig. Praksisen kalles «dodsing», som kommer fra det norske ordet dods (dødsfall på engelsk), og den forblir under kontroll. av en føderasjon. Siden 2008 har et verdensmesterskap samlet de beste av dem.

Som i den olympiske sporten scores deltakerne basert på momentum, start og inntreden i vannet.

I 2021 forklarte de to idrettsutøverne Emil Lybekk og Anders Rox, en norsk og en amerikaner, de forskjellige metodene for å lande godt en gang i vannet, i en video lagt ut i 2021. Og de er egentlig ikke akademiske.

En av de mest kjente hadde blitt kalt «reken». Utøveren strammer bena og strekker armene, helst i øyeblikket av kontakt med vannet, på den spektakulære siden.

På sin side har Asbjorg Nesje, som er en suksess på TikTok, to ganger vunnet mesterskapet i dodsing for kvinner, i 2021 og 2022, etter å ha blitt med i sporten i 2020.

You may also like