Home » Drømmenatt Christian Eriksen, Norge og Spania tar av | Fotball

Drømmenatt Christian Eriksen, Norge og Spania tar av | Fotball

by Edvard Munch

Da spillerne ankom kunne midtbanespilleren allerede regne med stående applaus. Den tidligere Ajax-spilleren ble innkalt før avspark for å reflektere over sitt begivenhetsrike comeback. Under nasjonalsangen var dansken ved siden av keeper Kasper Schmeichel. Keeperen hadde bedt landstrener Kasper Hjulmand om å gi Eriksen kapteinsbindet.

For Eriksen er Serbias hjemmekamp hans første kamp på Parken Stadium siden han fikk hjertestans på København stadion 12. juni i fjor. Dansken kollapset så i EM-kampen mot Finland. Sist lørdag dukket han opp igjen som landskamp i vennskapskampen mot den oransje troppen.

Etter en knapp times spill ble det en drømmekveld for den tidligere Ajax-spilleren, da han belønnet publikum med en scoring.

Røde djevler i hele Burkina Faso

Det belgiske fotballaget har vunnet oppvisningskampen mot Burkina Faso uten store anstrengelser. Etter en noe skuffende 2-2-seier i Irland, til tross for flere fravær, ble det 3-0 i Brussel tirsdag kveld. Landstrener Roberto Martinez hadde gjort seks bytter sammenlignet med lørdag og ga nok en gang mindre kjente spillere en sjanse til å bevise seg. Bakspilleren Siebe Van Der Heyden debuterte i startoppstillingen.

Ved omgangen ledet de røde djevlene 2-0 på treff av Hans Vanaken og Leandro Trossard. Innbytter Christian Benteke fastslo sluttresultatet til 3-0. Belgiere med mer enn 50 års internasjonal erfaring, inkludert Kevin De Bruyne og keeper Thibaut Courtois, var heller ikke blant dem, som Martinez sa i forrige uke.

Små seire England og Italia

England hadde ikke mye å gjøre med Elfenbenskysten på Wembley, som mistet Serge Aurier i det 40. minutt for sitt andre gule kort. Da sto det 1-0 til Ollie Watkins, før pause doblet Raheem Sterling ledelsen. Dypt inne i pausetiden sørget Tyrone Mings for 3-0. Ajax-spiller Sébastien Haller var i spissen for afrikanerne hele kampen.

Italia, som ikke er med i VM på grunn av nederlaget mot Nord-Makedonia, tok litt revansje, i og mot Tyrkia: 2-3. Begynnelsen var ikke særlig lovende. Cengiz Ünder forlot keeper Gianluigi Donnarumma sjanseløs etter fire minutter. Bryan Cristante og Giacomo Raspadori snudde kampen før pause. Midtveis i andre omgang triumferte sistnevnte igjen. Den siste akkorden var av Serdar Dursun. Feyenoord-spilleren Orkun Kökçu ble igjen på benken.

Spania og Norge vinner stort

Spania øvde godt mot Island: 5-0. Midtveis i 2-0 etter mål fra Álvaro Morata, det andre på straffe. Etter at Yeremi Pino sørget for 3-0, scoret også innbytter Pablo Sarabia to ganger.

Norge knuste Armenia 9-0. Joshua King scoret tre ganger, Erling Haaland, som hadde en startplass, og hans andre omgangs erstatter Alexander Sørloth hver to ganger.