Home » DSM investerer 65 millioner euro i en dansk proteinprodusent

DSM investerer 65 millioner euro i en dansk proteinprodusent

by Russell Crowe

Royal DSM signerte denne uken en avtale om å kjøpe det norske selskapet Vestkorn Milling. Hva er en produsent av vegetabilske proteinprodukter.

Forretningsverdien av denne operasjonen beløper seg til 65 millioner euro. Med oppkjøpet viser Royal DSM at det tidligere kjemikaliekonsernet i år satser mer på produksjon av mat, fôrtilsetninger og planteproteiner.

Vestkorn Milling ligger i Tau, på sørvestkysten av Norge. Proteinprodusenten har 55 ansatte og foredler hovedsakelig bønner og erter. Selskapet er godt posisjonert i det alternative proteinmarkedet, og leverer protein, stivelse og kostfiber til plantefôr, kjæledyrfôr og dyrefôr.

Som reaksjon på oppkjøpet sier styremedlem Patrick Niels at Vestkorn Milling er veldig velkommen i DSM-organisasjonen. «Rundt om i verden leter flere og flere matvareprodusenter etter partnere for å utvide sine porteføljer. Det er spesielt viktig nå i dynamikken rundt kjøttalternativer, der forbrukernes og samfunnets forventninger blir stadig mer utfordrende.

Fokusert på lang sikt

Ifølge administrerende direktør i Vestkorn Milling, Aslak Lie, betyr samarbeidet med DSM at det er tatt et viktig skritt for å bli verdensledende innen ingredienser til bønne- og erteprotein. «Med DSM har vi en eier som er langsiktig fokusert og som vil sikre videre vekst.»

You may also like