Home » Dubreuil etterfølger Wotherspoon etter 14 år, Mulder og Velema er ustemte

Dubreuil etterfølger Wotherspoon etter 14 år, Mulder og Velema er ustemte

by Russell Crowe


© Levert av NU.nl


Laurent Dubreuil vant på imponerende vis de første 500 meterne i verdenscuppen i Calgary fredag. Kanadieren var en av fire ryttere med en 33er og brøt Jeremy Wotherspoons 14-årige nasjonale rekord fra bøkene. Ronald Mulder og Lennart Velema klarte ikke å delta i volden.

Dubreuil kom til aksjon i en av de siste etappene på den raske Olympic Oval i Calgary og klokket 33,77 sekunder, med den tidligere sprinteren Wotherspoon som endelig hadde en etterfølger. Wotherspoon satte en tid på 34,03 i Salt Lake City i 2007.

Bak Dubreuil la tre sprintere til en 33’er. Av dem var kineseren Gao Tingyu raskest: 33,87. Podiet ble fullført av japanske Yuma Murakami, som fikk 33,89. Russiske Viktor Mushtakov stupte også under 34 sekunder med 33,96.

I fraværet av den nederlandske sprintkappen dukket Mulder og Velema opp på isen. Med tidene på henholdsvis 35.01 og 35.11 var de de eneste som ikke løp under 35 sekunder, de var malplassert.

Senere på kvelden står 3000 meter for kvinner og 5000 meter for menn fortløpende på programmet.

Nederland må sikre OL-startplasser

Nesten alle de beste nederlandske skatere er fraværende fra Calgary. I forkant av helgen meldte KNSB at de ikke er pålagt å erobre maksimalt antall OL-startbilletter og at de kan forberede seg til OL-kvalifiseringsturneringen (OKT).

Det er totalt atten OL-billetter tilgjengelig for Nederland (ni for kvinner og ni for menn), som må skaffes i sesongens fire første verdenscuper. Den er allerede pilotert i polske Tomaszów Mazowiecki, norske Stavanger og Salt Lake City.

OKT arrangeres i Heerenveen fra 26.-30. desember. I Thialf må sjåførene individuelt kvalifisere seg til lekene, som begynner 4. februar i Beijing.

You may also like