Home » EDFF – Fransk turnering i Caen – Full av selvtillit før verdenscupen

EDFF – Fransk turnering i Caen – Full av selvtillit før verdenscupen

by Ashley Olsen

Etter å ha dominert Senegal (32-19) i åpningen av Tournament of France i Caen fredag, presterte det franske kvinnelaget i ettermiddag en like seriøs prestasjon mot Sør-Korea (36-19). Takket være et meget solid forsvar og et raskt spill på millimeteren, var jentene til Olivier Krumbholz fulle av selvtillit før de fløy til Norge. Der begynner de verdensmesterskapet torsdag kveld, med en første kamp mot Angola (20:30).

De syv startende: Til denne siste forberedelseskampen til verdensmesterskapet i 2023 velger Olivier Krumbholz å starte med Laura Glauser i mål, Alicia Toublanc og Chloé Valentini på vingene og Pauletta Foppa i pivotposisjonen, mens Laura Flippes, Méline Nocandy og Orlane Kanor. til den bakre basen. Camille Sinceet, Déborah Lassource, Oriane Ondono og Orlane Ahanda tar plass på tribunen for denne andre opptredenen av Tricolors foran Caen-publikummet.

En keeper og pivotter i god form

Etter en vakker hyllest til Amandine Leynaud og Alexandra Lacrabère, nylig inkludert i Hall of Fame til de franske landslagene, på de gigantiske skjermene til Sports Palace i Caen, startet Sør-Korea kampen. Fra de første øyeblikkene velger Blues å spille alle handlinger med lysets hastighet. Først var det Laura Flippes som scoret det første franske målet, før Pauletta Foppa doblet ledelsen med en subtil lobb. Det franske forsvaret, bygget rundt et enestående Foppa-Kanor-hengsel, er allerede godt posisjonert, og Chloé Valentini gir laget hennes en tremålsledelse for første gang i kampen (4-1,5′). Laura Glauser, som var uthvilt fredag, kom tilbake med to strake redninger som ga lagvenninnene noen kjappe baller å spille med. Disse er perfekt brukt av Méline Nocandy, som to ganger sender Pauletta Foppa til å avslutte alene fra seks meters hold. Senteren scorer sitt fjerde mål i det tiende minuttet og Frankrike er allerede fem mål foran (7-2, 10′). Troppen benyttet anledningen til å foreta de første rotasjonene, spesielt med at Grace Zaadi kom tilbake etter flere måneders fravær. CSM Bucharest-senteret signerer umiddelbart hennes retur, med et nøyaktig skudd fra hoften som lurer Park Saeyoung, den koreanske målvakten. På begge sider av banen stiller Blues opp, for hvis Laura Glauser fortsetter med festivalen sin, kommer Sarah Bouktit på lag med Foppa. Det er hun som bringer franskmennene foran åtte mål ti minutter før pause (12-4, 20′). Jo mer minuttene går, jo mer går det franske forsvaret foran det asiatiske angrepet. Mobil, fysisk sterk og presis i overganger, hun forblir helt klart det franske lagets sterke side, spesielt fordi Laura Glauser er der. Sarah Bouktit, med en vakker coo, tilbyr den første +10 til Bleus i det 28. minutt før Lucie Granier, ved hornet, sender franskmennene til garderoben med en elleve måls ledelse (18-7, MT).

Sako like sterk som Glauser

Olivier Krumbholz bestemte seg for å starte andre akt med de seks utespillerne som hadde startet kampen, mens han satte Hadatou Sako i buret i stedet for Laura Glauser. Derfor er det ikke overraskende å se franskmennene fortsatt så solide i forsvar i de tidlige øyeblikkene av andre omgang. Strategien som brukes er alltid den samme: redninger av keeper, raske løp av ballen. Det fungerte i noen minutter, før koreanerne fant løsningen tre ganger på rad, og tvang Olivier Krumbholz til å ringe sin andre timeout (21-11, 36′). Spillet bremses fordi de to lagene, utvilsomt litt svekket av helgen i Calvados, er mindre effektive i sitt offensive spill. Et positivt poeng for det franske laget er at det er de mindre synlige spillerne i første omgang som skiller seg ut etter pause, som Laura Flippes, som scorer to mål på rad. Når vi går inn i det siste kvarteret og gapet er oppnådd, begynner Olivier Krumbholz sine rotasjoner, med Grace Zaadi i spissen og Lena Grandveau som høyreback (28-14, 45′). Det franske laget kunne i ettermiddag ta en test med alle sine spillere, med unntak av kaptein Estelle Nze Minko, som måtte hvile på sidelinjen. I buret viser Sako at også hun er klar for å fly til Norge med noen stilige redninger, mens Grace Zaadi gjør comeback, til tross for en påfallende mangel på tempo. De siste ti minuttene forvandler Palais des Sports i Caen til en gigantisk karaoke, mens Claude François og Charles Aznavour smeller fra høyttalerne. Dette distraherer ikke Sarah Bouktit, som tvinger Sør-Korea til å ta en timeout, og øker forskjellen til seksten lengder (31-15, 53′). Orlane Kanor kommer tilbake i løpet av de siste fem minuttene av kampen for å jobbe med partnerskapet sitt i sentralsektoren med Bouktit. Venstrebacken benyttet sjansen til å score sitt tredje personlige mål, før Sarah Bouktit fullførte den franske suksessen med et siste mål (36-19, FM).

Statistikk

Frankrike – Sør-Korea : 36-19 (18-7)
Caen Sports Palace – 4200 tilskuere
Dommere: K. Gasmi et. R. Gasmi (Frankrike)

Frankrike
Trener:
Olivier Krumholz
Voktere: Glauser (10 redninger / 17 inkludert 1/2 straffe), Sako (11 redninger / 23 skudd inkludert 1/2 straffe) – Nocandy (1/1), Toublanc (3/5 inkludert 0/1), Valentini (2/4 ), Lassource (4/5), Chambertin (0/4), Zaadi Deuna (2/3), Flippes (3/3), O. Kanor (3/4), Horacek (2/2 inkludert 1/1 av straffe ), Foppa (6/7), Nze Minko, Granier (2/3), Bouktit (6/6), Grandveau (1/1)
Midlertidige ekskluderinger: Zaadi Deuna (41′)

Sør-Korea
Trener:
Henrik Signell
Voktere: Jeong (3 redninger / 21 skudd inkludert 0/1 straffe), Park (5 redninger / 23 skudd inkludert 0/1 straffe) – Song (2/2), E. Shin (0/1), Ryu (6/ 16 inkl. 2/3 penn), S. Jo (2/3), Kang (1/1), E. Jo (2/3), Woo (2/9 inkludert 0/1 penn), Kang (1/2), Jeon (0/1), Yun (1/1), Gim (1/2), J. Shin (0/4), Lee (1/1), Kim
Midlertidige ekskluderinger: Kang (45′)

UTTALELSER

Olivier Krumholz : Denne kampen bør være et referansepunkt i vår intensitet og vårt engasjement, selv om vi led et lite fall etter pause som vi ønsket å unngå. Fra nå av må vi klare å ikke falle under et visst engasjement. Vi er fornøyde med prestasjonene våre, vi startet spillet med de riktige ingrediensene for å dominere dem. De var nok ikke det beste laget i Sør-Korea, de har en lang reise å fordøye og vil trolig være bedre om to uker. Vi hadde et godt forsvar, to utmerkede keepere og spillere som vil gå frem. Det er vanskelig å vurdere angrepsspillet siden vi ikke har mange baller i posisjonsangrep å forhandle om. Når spillet blir vanskeligere og nivået går opp, vil ting være annerledes. Grunnlaget er godt, og det er allerede godt, vi har klart å holde oss forankret i våre styrker. Vi vet at vi kommer til å bli målet for verdensmesterskapet, at de kommer til å angripe oss fordi vi allerede er kvalifisert for lekene og vi må vite hvordan vi skal svare.

Pauletta Foppa : Sør-Korea er et utypisk lag, med et spill vi ikke er vant til. Mottoet var å forsvare seg godt, og vi visste hvordan vi skulle respektere det fra starten av kampen. Det er åpenbart lettere med intensitet og målvakter som lager redninger som Laura og Hatadou gjorde. For meg er ting litt annerledes siden det er min første konkurranse uten Béatrice Edwige ved min side. Hun lærte meg mye, jeg vet hun kommer til å gjøre det igjen i fremtiden, men i denne konkurransen har jeg ikke lenger det referansepunktet. Jeg har følelsen av at det er opp til meg å bli et forbilde for de yngre jentene rundt meg. Vi vet at VM kommer til å bli komplisert, at vi har en homogen gruppe og at vi skal møte Norge. Hver kamp vil tillate oss å evaluere oss selv.

Lena Grandveau : Vi hadde en flott kamp, ​​en god siste forberedelseskamp. Vi hadde mye innvirkning på forsvaret, noe som ikke nødvendigvis var tilfelle på fredag. Siden starten av forberedelsene har mottoet vårt vært å få styrke, å være litt mer på pletten i hver kamp, ​​og jeg tror at vi for øyeblikket gjør det bra i denne rekorden. Personlig er jeg ikke vant til å spille høyreback, men jeg prøver å bidra med det jeg kan, uansett posisjon. Det betyr å legge til fart, litt last, de tingene jeg vanligvis kan ta med til midtbaneposisjonen. I kveld stresser jeg ikke for mye med listen, uansett hva som skjer føler jeg at jeg ga alt. Jeg er ung, jeg har fortsatt tid, for meg er det viktige å bli kalt til hvert møte og å kunne uttrykke meg. Hvis de aksepterer meg, flott, men vi får se.

LISTEN

Voktere: Camille DEPUISET (Metz Håndball) – Laura GLAUSER (CSM Bucharest) – Hatadou SAKO (Metz Håndball)
Venstre kantspillere: Coralie LASSOURCE (Handball Brest Bretagne) – Chloé VALENTINI (Handball Metz)
Venstreback: Djazz CHAMBERTIN (Metz HB) – Orlane KANOR (Rapid Bucharest) – Estelle NZE MINKO (cap) (Gyor Audi ETO KC)
Midtre halvdeler: Léna GRANDVEAU (Neptunes of Nantes) – Tamara HORACEK (Metz Handball) – Méline NOCANDY (Paris 92) – Grace ZAADI DEUNA (CSM Bucharest)
Pivoter: Sarah BOUKTIT (Metz Handball) – Pauletta FOPPA (Brest Bretagne Handball) – Oriane ONDONO (Nantes Neptunes)
Høyre bak: Orlane AHANDA (Neptunes of Nantes)Laura FLIPPES (CSM Bucuresti) – Océane SERCIEN-UGOLIN (Vipers Kristiansand) – Déborah LASSOURCE (Paris 92)
Høyrefolk: Lucie GRANIER (Handball Metz) – Alicia TOUBLANC (Handball Brest Bretagne)

Søndag 26. november:
14:30: Kamerun – Senegal : 16-22 (11-14)
17:00: Frankrike – Sør-Korea: 36-19 (18-7)

EHF EURO 2024-kvalifikasjoner
– 3. og 4. runde: onsdag 28. februar eller torsdag 29. februar 2024 / lørdag 2. mars eller søndag 3. mars 2024
– 5. og 6. runde: onsdag 3. april eller torsdag 4. april / søndag 7. april 2024