Home » EDFF – IHF World Cup 2023 – Les Bleues gjorde ting klart

EDFF – IHF World Cup 2023 – Les Bleues gjorde ting klart

by Edvard Munch

Etter en middelmådig første kamp mot Angola torsdag (30-29), slo det franske laget seg til ro med å slå Island omfattende i ettermiddag i Stavanger (31-22). Alle Olivier Krumbholz sine spillere kunne uttrykke seg og gå inn på DNB Arena-banen, noe som er gode nyheter i en så travel timeplan. Denne suksessen åpner døren til kvartfinalen for det franske laget, som mandag spiller om førsteplassen i gruppen mot Slovenia (21:00, direkte på beIN Sports og TFX).

De syv startende: Andre kamp i verdensmesterskapet for det franske laget, og uten endringer for Olivier Krumbholz, mens Oriane Ondono og Camille Sinceet returnerer til sine posisjoner på tribunen. På spillebanen var det heller ingen endringer i forhold til kampen mot Angola. Laura Glauser starter i buret, mens Alicia Toublanc og Chloé Valentini tar plass på vingene, akkompagnert på frontbasen av Pauletta Foppa. Méline Nocandy, Estelle Nze Minko og Laura Flippes tar plass bakerst.

Fokusert fra første sekund

Det er spillerne til det franske laget, alle kledd i blått, som sparker i gang kampen. Forsvaret kommer umiddelbart i rytme, med Pauletta Foppa svært aktiv i sentralsektoren. Kaptein Estelle Nze Minko leder angrepet, med tre mål på de første fire minuttene, mens Sarah Bouktit åpner sin personlige kontring med et sjumeterskast. Med litt kurring på kontringen gir Chloé Valentini Les Bleues en femmålsledelse for første gang på natten. (5-0, 5′). I likhet med lagkameratene passer Laura Glauser perfekt til rollen hennes. Mellom pastis og presise påminnelser gir keeperen sitt bidrag til det blå bygget ved å slippe inn et første mål i det åttende minuttet, når forskjellen allerede er syv lengder. Bare Méline Nocandy virker litt inne, med to bom på skudd fra seks meter. I det tiende minuttet begynner troppen sine rotasjoner, med inngangene til Grace Zaadi Deuna og Sarah Bouktit (7-1, 11′). Etter hvert som minuttene går blir debattene mer balanserte, uten at gapet blir mindre. Fra et plassert spill fortsetter venstrehenderne Lucie Granier og Alicia Toublanc å mate resultattavlen mens på slutten av ballen viser Orlane Kanor og Léna Grandveau seg nådeløst mot islendingene, litt overveldet. Etter to flotte forsvar fullfører Lucie Granier to kontringer for å øke forskjellen til ni mål. (15-6, 21′). Noen øyeblikk senere satte Kanor Blues tilbake ti mål foran for første gang. Til tross for oppmuntring fra fansen deres, få men veldig høylytte, kunne ikke islendingene frustrere forsvaret til det franske laget, godt gruppert rundt en solid sentral sektor. Laura Glauser fortsetter å ha suksess, og avverget en straffe fra Erlingsdottir for å la Tricolors returnere til garderoben med ti måls ledelse. (20-10, TM).

Island vinner andre omgang

Andre omgang gjenopptas med en bakbase som ligner på det innledende laget, mens frontbasen er helt annerledes. Hvis Hadatou Sako gikk inn i buret, var hun like effektiv som partneren, med et første stopp fra begynnelsen. Kampen ble varmere og det var angrepene som skilte seg ut. Estelle Nze Minko og Sarah Bouktit øker tempoet og utvider gapet ytterligere, som øker til tolv enheter i det 38. minutt. (24-12, 38′). Olivier Krumbholz nøler ikke med å mangedoble sine forsøk på bakre base, samtidig som Tamara Horacek til høyre og Léna Grandveau i ledelsen. Hvis gapet ikke lenger øker, kan disse forsøkene vise seg å være verdifulle for resten av konkurransen, spesielt siden Laura Flippes forblir på sidelinjen i denne andre omgangen. De blå er mindre suverene i forsvar og islendingene virker på nippet til å vinne andre omgang, til tross for en kontring av Coralie Lassource som holder forskjellen på +10. (27-17, 50′). Olivier Krumbholz bestemmer seg for å ta en timeout for å vekke troppene, mens han relanserer Méline Nocandy i sluttminuttene. Etter å ha feilet i begynnelsen av kampen, var midtforsvareren mer vellykket og scoret et mål i sin første aksjon. Etter noen minutters nøling ser det ut til at Tricolores har stabilisert situasjonen, selv om de ikke har tatt igjen fordelen. Noen ganger faller de til og med tilbake i sine feil, med feilslåtte skudd og dårlig forhandlede offensive situasjoner. Franskmennene vant til slutt med ni mål, slo billetten sin til hovedrunden og tilbød seg selv en gruppefinale mot Slovenia på mandag. (31-22, FM).

Statistikk

Frankrike – Island: 31-22 (20-10)
Stavanger, DHB Arena – 1500 tilskuere
Dommere: Vladimir Jovandic og Marko Sekulic (SRB)

Frankrike
Trener:
Olivier Krumholz
Voktere: Glauser (7 redninger / 17 skudd inkludert 1/2 straffe), Sako (5 redninger / 17 skudd inkludert 0/3 straffe) – Nocandy (2/5), Toublanc (2/4 inkludert 0/1 straffe), Valentini (3 /3), C. Lassource (1/2), Zaadi Deuna (1/4 inkludert 0/1 straffe), Flippes (1/1), O. Kanor (5/5), Horacek (0/ 1 inkludert 0/ 1 fjær), D. Lassource (1/1), Foppa (0/1), Nze Minko (4/6), Granier (4/6), Bouktit (5/6 inkludert 1/2 fjær), Grandveau (2 /4)
Midlertidige ekskluderinger: D. Lassource (29′), C. Lassource (40′), Horaček (45′)

Island
Trener: Arnar Petursson
Voktere: Thorsteindottir (14 redninger / 45 skudd, inkludert 4/5 straffer), Renötudottir – Thorsteindottir, Jacobsen (1/2), Stefansdottir (2/2), Aseirsdottir (2/3), Albertsdottir (1/3), Agutsdottir (2 / 4), Sigurdardottir, Einarsdottir, Erlingsdottir (7/9 inkl. 4/5 straffe), Magnusdottir (1/4), Sturludottir (3/10), Jonsdottir (0/2), Magnusdottir (2/4), Jensdottir ( elleve)
Midlertidige ekskluderinger: Sturludottir (2′), Jacobsen (42′)

UTTALELSER

Olivier Krumholz : Vi møter kampen fra høyre side, laget er strålende de første tjue minuttene. Det er bra for dem og lar dem rotere troppen. Andre omgang var klart dårligere, men islendingene spilte også bedre og viste også mer kvalitet mot vårt forsvar. Samlet sett er det fortsatt grunner til å være fornøyd. Vi er nå kvalifisert for andre runde, men å være uavgjort med Slovenia blir mandagens kamp veldig viktig. Kort sagt, laget som vinner vil starte med fire poeng og vil ha en sjanse til å nå kvartfinalen, det vil være mye mer komplisert for taperen. Kveldens eneste negative poeng var Laura Flippes muskelskade. Jeg hadde allerede litt vondt i låret før møtet, det gjorde det nok verre. Vi får se hva som skjer, det kan vi ikke si nå.

Estelle Nze Minko : Vi sa til oss selv at vi måtte være aggressive fra begynnelsen av møtet og vi holdt oss veldig godt til temaet. Det var viktig for alle å føle seg bra og komme tilbake på sporet etter den vanskelige første kampen mot Angola. Selv jeg personlig trengte å avklare ideene mine. Ikke bare som kaptein, men også som spiller. Jeg trengte nye sensasjoner, for å være i riktig retning igjen. Selv om vi hadde litt vanskeligere i andre omgang, var det en positiv kamp, ​​der hver spiller fikk uttrykke seg og det lover godt for fremtiden.

Lucie Granier : Vi er glade fordi vi ønsket å ta igjen etter kampen mot Angola. Vi ønsket å tilby litt bedre ytelse. I kveld tror jeg vi gjorde fremgang i alle aspekter av kampen. Forsvar er vårt DNA, men i kveld kunne vi også jobbe med posisjonsangrep og å flytte ballen opp. Jeg vil si at vi har mye bra på lager, mye positivt som vi helt sikkert vil kunne gjenbruke i dagene som kommer.

LISTEN

Voktere: Camille DEPUISET (Metz Håndball) – Laura GLAUSER (CSM Bucharest) – Hatadou SAKO (Metz Håndball)
Venstre kantspillere: Coralie LASSOURCE (Handball Brest Bretagne) – Chloé VALENTINI (Handball Metz)
Venstreback: Orlane KANOR (Rapid Bucharest) – Estelle NZE MINKO (cap) (Gyor Audi ETO KC)
Midtre halvdeler: Léna GRANDVEAU (Neptunes of Nantes) – Tamara HORACEK (Metz Handball) – Méline NOCANDY (Paris 92) – Grace ZAADI DEUNA (CSM Bucharest)
Pivoter: Sarah BOUKTIT (Metz Handball) – Pauletta FOPPA (Brest Bretagne Handball) – Oriane ONDONO (Nantes Neptunes)
Høyre bak: Laura FLIPPES (CSM Bucuresti) – Déborah LASSOURCE (Paris 92)
Høyrefolk: Lucie GRANIER (Handball Metz) – Alicia TOUBLANC (Handball Brest Bretagne)

EHF EURO 2024-kvalifikasjoner
– 3. og 4. runde: onsdag 28. februar eller torsdag 29. februar 2024 / lørdag 2. mars eller søndag 3. mars 2024
– 5. og 6. runde: onsdag 3. april eller torsdag 4. april / søndag 7. april 2024