Home » Einride bestiller 50 XD elektriske lastebiler fra DAF

Einride bestiller 50 XD elektriske lastebiler fra DAF

by Roald Amundsen

Det svenske transportselskapet Einrid, som spesialiserer seg på elektriske kjøretøy og verdens ledende leverandør av digital, elektrisk og autonom navigasjonsteknologi, har signert en intensjonsavtale med DAF om levering av 50 XD Electric-lastebiler.

Rekkefølgen påeinride vil inkludere DAF XD elektriske lastebiler i et bredt spekter av spesifikasjoner, som selskapet vil implementere med ulike kunder. Kjøretøyene vil være utstyrt med tre til fem batterier for en «nullutslippsrekkevidde» på opptil 500 kilometer. Alle kjøretøyer leveres med produsentens reparasjons- og vedlikeholdstilbud, som vil bli utført på det sterke nettverket av mer enn 1100 steder i Europa.

I dag opererer Einride i USA, Storbritannia, Sverige, Norge, Tyskland og Benelux-regionen. Selskapet er hyllet av store selskaper som bruker sin ut-av-boksen-løsning for å elektrifisere transporten. » Einride er forpliktet til å velge de største lastebilprodusentene som tilbyr de beste tekniske funksjonene i bransjen. Vi har funnet en utmerket partner i DAF som lar oss videreutvikle vår globale flåte av elektriske kjøretøy. sier Robert Ziegler, administrerende direktør for Europa i Einride. » Ved å utnytte den teknologiske fordelen fra DAF og kombinere den med våre egne godsmobilitetsløsninger, tar vi sikte på å sette et nytt benchmark for effektiv og bærekraftig transport, samtidig som vi møter de skiftende behovene til våre kunder. »

Utviklet med tanke på nullutslippsdistribusjon og profesjonelle bruksområder, bør det huskes at den nye generasjonen DAF XD og XF elektriske kjøretøyer drives av Paccar EX-D1 og EX-D2 elektriske motorer. Drivlinjene drives av to til fem batterier med en effekt på opptil 525 kWh. Dette gjør det mulig å oppnå en maksimal «nullutslippsrekkevidde» på 500 kilometer på en enkelt batterilading. Lastebilene kan til og med reise opptil 1000 kilometer per dag, i helelektrisk modus, takket være en effektiv ladestrategi. Disse lastebilene produseres i merkevarens nye monteringsfabrikk, satt i drift i april 2023.

You may also like