Home » Elisabeth Borne, for 110 km/t på motorveier

Elisabeth Borne, for 110 km/t på motorveier

by Ashley Olsen

Elisabeth Borne går inn for «i personlig egenskap» å senke fartsgrensen til 110 km/t på motorveien. Kan hun sette i verk et slikt tiltak?

I noen dager er Élisabeth Borne nå statsminister i Frankrike. En posisjon som spesielt følger hans gjennomgang Samferdselsdepartementeteller av Økologi. To jobber nært knyttet til forskrifter om veier, biler og motorsykler, spesielt.

I juni 2020 erklærte sistnevnte dermed personlig gunstig «i en personlig egenskap» an reduksjon av motorveihastighet. En uttalelse til BFM-mikrofonen som ikke hadde gått upåaktet hen.

Elisabeth Borne hadde egentlig en stilling i Miljø- og inkluderende overgangsdepartementet. Og på den tiden var temaet i sentrum av debattenetter tiltakene foreslått av Citizen Convention for Climate (CCC). En gruppe innbyggere som jobber med tiltak for økologi.

Sjekk fransk medlemskap

Nå, statsminister, kan du gjennomføre dette tiltaket? Polyteknisk høyskole er sannsynligvis klar over eksplosiv karakter av et slikt tiltak. «Jeg tror det er viktig, i saker som dette, å verifisere at det faktisk er det som tilhører franskmennene og de som er bekymretsa i 2020.

eksempelet på endre fra 90 km/t til 80 km/t kunne sikkert roe iveren hans om emnet. Dette tiltaket var en av Årsaker til de gule vestenes sinne. Unødvendig å si at da CCC avslørte dette tiltaket, protestene hadde vært umiddelbare. Derfor ble prosjektet, heldigvis, raskt skrinlagt.

Hvilke hastigheter på motorveier i Europa?

I Europa har rundt femten land en fartsgrense på 130 km/t. Foreløpig har imidlertid flere land besluttet å senke disse fartsgrensene. Dette er saken fra Norge og Sverige (ved 110 km/t), Nederland i 100 km/t.

I andre land, inkludert Frankrike, tiltaket diskuteres. Tyskland med mange ubegrensede porsjoner er det beste eksemplet. Begrensede seksjoner i landet er satt til 130 km/t.

Les også på Auto-Moto.com:

Ubegrenset motorveier i Tyskland – hastighet ikke så høy

Gasspriser: Total lover ny rabatt

Drivstoff: må vi kjøre saktere?

You may also like

Leave a Comment