Home » Elon Musk oppretter et nytt kunstig intelligens-selskap

Elon Musk oppretter et nytt kunstig intelligens-selskap

by Roald Amundsen

Milliardær Elon Musk grunnla et nytt selskap som spesialiserer seg på kunstig intelligens (AI), kalt X.AI og basert i Nevada, i mars, ifølge et offisielt dokument konsultert av Agence France-Presse om registeret over selskaper registrert i denne delstaten USA

I følge en artikkel publisert fredag ​​14. april av økonomiske tider (FT), vil den nye enheten måtte konkurrere med OpenAI, den kaliforniske oppstarten som designet ChatGPT, et generativt AI-program som er i stand til å samhandle med mennesker og produsere all slags tekst på forespørsel. Suksessen til dette grensesnittet siden lanseringen i slutten av november har startet et skikkelig kappløp for denne høypotensialteknologien.

Siden slutten av februar har ulike spesialiserte medier rapportert at Elon Musk satser på dette området. I følge hans anonyme kilder rekrutterte han nylig Igor Babuschkin og Manuel Kroiss, som jobbet for DeepMind, den kunstige intelligens-armen til Alphabet (Googles morselskap). Det ville også ha kjøpt rundt 10 000 grafikkbehandlingsenheter (GPUer), som trengs for å trene språkmodeller, det vil si grunnlaget for generative AI-systemer.

Les dekrypteringen: Artikkelen er reservert for våre abonnenter Elon Musk og hundrevis av eksperter ber om en «pause» i utviklingen av kunstig intelligens

Et imperium under tegnet til X

Entreprenøren signerte imidlertid en oppfordring forrige måned om å ta en pause fra neste generasjons AI-forskning. De hundrevis av underskrivere fremkaller ulike risikoer knyttet til denne teknologien og stiller spørsmål ved disse vilkårene: «Er det ønskelig å utvikle ikke-menneskelige ånder som til slutt vil overgå og utspekulere oss, og erstatte oss? »

Elon Musk var med å grunnlegge OpenAI i 2015, før han forlot selskapet i 2018. Siden den gang har han kritisert selskapet, og sa spesielt i en tweet i desember i fjor at det trener AI til å være «våknet»det er for » å ligge «.

X.AIs offisielle registreringsdokument, datert 9. mars 2023, viser en enkelt direktør, Elon Musk, og en sekretær, Jared Birchall, en tidligere Morgan Stanley-bankmann som forvalter milliardærens formue, ifølge FT. Bokstaven X er et matematisk symbol som sjefen til Tesla, SpaceX, Twitter og Neuralink liker spesielt godt.

Før Twitter-oppkjøpet kom han med kryptiske hentydninger til «X», hans visjon om en allsidig app (meldinger, sosialt nettverk, finansielle tjenester, etc.), som WeChat i Kina. Det endret også nylig Twitters navn til «X Corp», og det sosiale nettverkets hovedkvarter er ikke lenger i Delaware (hvor de fleste amerikanske selskaper er lokalisert), men i Nevada. Den finnes i fornavnet til et av barna hans, en gutt som heter X Æ A-12.

Les også: Artikkelen er reservert for våre abonnenter ChatGPT: «Pausen, hvis det er en pause, bør brukes til å styrke AI-spillere»

Verden med AFP

You may also like