Home » Elon Musk sier han jobber med TruthGPT, sin egen kunstige intelligens

Elon Musk sier han jobber med TruthGPT, sin egen kunstige intelligens

by Roald Amundsen

Jeg skal kjøre noe som heter TruthGPT, eller en AI som søker etter den ultimate sannheten og prøver å forstå universets natur.detaljert Mr. Musk i et intervju på den amerikanske kanalen Fox News.

Sjefen for Twitter, Tesla, SpaceX og Neuralink mener dette er bedre måte for å sikre menneskers sikkerhet.

» En AI som bryr seg om å forstå universet vil neppe eliminere mennesker, fordi vi er en interessant del av universet. »

et sitat fra Elon Musk

I følge ham vil denne ideelle AI oppføre seg litt som mennesker som ønsker å beskytte habitatet til sjimpanser, for eksempel når vi har muligheten til å jakte på dem alle og drepe dem.

Ulike spesialiserte medier har allerede rapportert i noen uker at Mr. Musk investerer innen AI. Teknologimogulen grunnla et nytt selskap som spesialiserer seg på dette feltet, X.AI, basert i Nevada, i mars.

Konkurrer med ChatGPT

I henhold økonomiske tiderMålet med denne nye enheten er å konkurrere med OpenAI, det unge californiske teamet som designet ChatGPT, en ny generasjon samtalerobot som er i stand til å produsere alle slags tekster på forespørsel.

Suksessen til dette grensesnittet siden lanseringen i slutten av november 2022 har startet et virkelig kappløp for å utvikle denne høypotensialteknologien.

I februar hadde Musk allerede gjort intensjonene sine klare ved å poste i en tweet: Det vi trenger er TruthGPT.

Husk at han i 2015 var med å grunnlegge OpenAI, men bestemte seg for å forlate selskapet i 2018. Han har vært kritisk til selskapet siden den gang, spesielt i troen på en tweet postet i desember i fjor som trener opp AI til å være våknet (begrep som betegner en stripe av den amerikanske venstresiden), det vil si å lyve.

En oppfordring om å ta en pause

På mandag sa Musk, en underskriver av en nylig oppfordring om å stoppe neste generasjons AI-forskning, teknologien har potensial til å ødelegge sivilisasjonen og ba om opprettelse av et reguleringsorgan for sektoren.

I henhold økonomiske tiderForretningsmannen rekrutterte nylig Igor Babuschkin og Manuel Kroiss, som jobbet for DeepMind, den kunstige intelligensen til Alphabet, Googles morselskap.

Det skal også ha kjøpt rundt 10 000 grafikkprosessorer, deler som trengs for å trene språkmodeller, grunnlaget for generative AI-systemer.

You may also like