Home » En uventet historie om julenissen i norsk reklame

En uventet historie om julenissen i norsk reklame

by Ashley Olsen

Det norske offentlige postvesenet Postens juleannonse, som viser julenissen i et romantisk forhold til en person av samme kjønn, er utbredt og kalles «fantastisk» og «perfekt».

Postens julereklame for «When Harry Met Santa», et hint av den romantiske komedien «When Harry Met Sally» fra 1989, vakte stor interesse og ble vist på sosiale medier og norske skjermer.

Den nesten fire minutter lange reklamefilmen viser hvordan forholdet til nissen og Harry sakte har utviklet seg gjennom årene. Men på grunn av julenissens travle timeplan, må paret begrense seg til korte møter, inntil julenissen til slutt overfører arbeidsmengden til Posten slik at paret kan tilbringe mer tid sammen. Den siste scenen i filmen avsluttes med et kyss.

Kunngjøringen er ment å markere 50-årsjubileet for avkriminaliseringen av likekjønnede forhold i Norge, som skal feires neste år.

«Dette året handler om kjærlighet; vi ønsker å understreke at 2022 markerer 50-årsjubileet for avkriminaliseringen av homofili i Norge. Vi ønsket å vise ikke bare fleksibiliteten i tjenestene våre, men også å presentere dem i en samfunnsrelevant kontekst.» » forklarte Posten i rapporten din.

Det statlige selskapet Posten sysselsetter totalt om lag 14.000 personer. mennesker, med et mangfold av ansatte når det gjelder alder, kjønn, religion, seksuell legning og etisk bakgrunn.

«Alle skal føle seg akseptert, sett, hørt og involvert. Årets feriereklame dekker alt, sa selskapet.

Ifølge en talsmann for postvesenet har reaksjonene på annonsen vært særdeles positive.

Blant dem som kommenterte publisiteten var USAs tidligere ambassadør i Danmark Rufus Gifford, som er homofil.

«Jeg elsker Skandinavia. Tenk om US Post laget en slik annonse, «skrev Gifford på Twitter.

Mats Strandberg, gift med Johan Ehn, skuespilleren som spiller Harry, skrev på Twitter: «Dette er mannen min som kysser julenissen!»

«When Harry Meets Santa» ble skapt av det norske kreative byrået POL og produksjonsselskapet B-Reel Films.

Utarbeidet av thelocal.no og reuters.com.

Likte du det? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

En uventet historie om julenissen i norsk reklame

sfgdfg

You may also like

Leave a Comment